Ghid TV LED

Cel mai bun televizor LED 4K in 2021

Cel mai bun Televizor : LED 4K sau Full HD ?

Sfat achizitie televizor Led 4k sau Full HD este topicul pentru astazi. 2021 e aici, recomandarea mea depinde de cum o sa folositi tv-ul. Nu intotdeauna este necesar sa risipiti banii pe televizoarele 4k.

Un lucru cert spun, in prezent doar cateva canale tv transmit in rezolutia 4k. Deci, pentru cei care vor un televizor led doar ca sa priveasca la televiziune le dau un sfat foarte util si simplu, excludeti televizoarele 4k din cautare. Tineti banii la pusculita si orientati-va spre modelele full HD.

Nu pot recomanda tv-ul 4K decat celor ce stiu in mod cert ca au continut video de redat pe televizor in rezolutia UHD sau 4K care sunt sinonime si vine de la rezolutia  4096 pixels × 2160 lines sau 2160p, care este standardul nativ al rezolutiei 4k. De exemplu urmarirea pe Netflix a filmelor transmise in rezolutie UHD.

Televizor led 4k – Ce tv led sa cumpar?

Cum puteti reda continutul video 4k.

Sunt 2 optiuni mari si late:

 1. prin conectarea unui calculator/laptop la televizor pe care aveti continut video 4k
 2. prin intermediul aplicatiilor SMART sau a unui media player separat care sa ofere servicii online de redare filme 4k, genul NETFLIX.

Diferentele sunt vizibile doar de la o anumita distanta de vizualizare dintre televizoarele 4k si Full HD. Fiind un numar de pixeli mai mare pe aceeasi diagonala detaliile din filme sunt mai fidel redate pe o rezolutie mare in dauna rezolutiei Full HD.

Televizor led 4k

Contrastul, culorile si per total claritatea imaginii este mult imbunatatita la rezolutia 4k. In plus la diagonalele foarte mari de televizoare, rezolutia conteaza foarte mult. Desigur depinde si de cat de bine este antrenat ochiul privitorului. Un grafician care lucreaza in domeniul editarii foto vede aceste detalii mult mai usor decat un amator.

Ce diagonala sa aiba televizorul?

Distante vizualizare televizor led 4k si full HD

Distantele de vizualizare pentru a avea efectul scontat le gasiti mai jos. Veti gasi 2 tabele pentru fiecare  rezolutie in parte cu diagonalele televizoarelor si distanta la care trebuie amplasat televizorul.

Distantele de vizualizare TV FULL HD

40 inch              1.5 – 2.5 m

43 inch              1.7 – 2.8 m

50 inch              2 – 3.2 m

55 inch              2.2 – 3.5 m

60 inch              2.3 – 3.8 m

65 inch              2.5 – 4.2 m

70 inch              2.7 – 4.5 m

75 inch              2.9 – 4.8 m

80 inch             3 – 5.1 m

85 inch             3.25 -5.4 m

Distanțele de vizualizare TV UHD 4K

40 inch              1.5 – 2.5 m

43 inch              1.7 – 2.8 m

50 inch              2 – 3.2 m

55 inch              2.2 – 3.5 m

60 inch              2.3 – 3.8 m

65 inch              2.5 – 4.2 m

70 inch              2.7 – 4.5 m

75 inch              2.9 – 4.8 m

80 inch             3 – 5.1 m

85 inch             3.25 -5.4 m

  Partea buna a lucrurilor este ca in 2018 vin scaderi ale preturilor si mai mari la televizoarele 4K. Este si o investitie de viitor, deja anumite televiziuni mari la nivel mondial se gandesc sa inceapa transmisia de canal in rezolutie Ultra HD. Este prematur insa pentru Romania si canalele romanesti. Poate doar PRO TV sa fie primul care da tonul. Dar cand o sa transmita veti fi pregatiti cu televizorul.

  Televizor led 1080p (Full HD)

  Televiziunile noastre incep sa se adapteze toate la cerintele tehnologiei avansate, vedem din ce in ce mai multe posturi care transmit in rezolutia 1920x1080p posturile. Recent si grupul Intact Media Group s-a aliniat standardului tehnologic de transmisie impreuna cu canalele ANTENA, cam tarziu dar mai bine acum decat niciodata.

  Pentru prezent un Televizor LED Full HD este ideal pentru cei care achizitioneaza sau intentioneaza sa cumpere un tv doar pentru a se uita la canalele  de televiziune si nimic mai mult. Un televizor led 4k este risipa de bani daca doar pentru asta intentionati sa folositi tv-ul.

  Eu unul nu pot sa recomand ceva doar pentru faptul ca zici “lasa ca e bine sa fie acolo si 4k”. Din moment ce stiti ca nu o sa puteti reda continutul video la acea rezolutie, este pur si simplu o risipa de bani.

  Avantajele tv-urilor FULL HD

  Avantajele televizoarelor FULL HD o constituie pretul destul de mic. Sezonul 2021 se anunta a fi foarte bun pentru achizitii de televizoare ieftine. Au fost oferte de Televizor Full HD cu diagonala de 102cm la 700 de lei. Genul de televizoare ideale pentru parinti, care nu stau sa butoneze prin meniurile smart cu fel si fel de denumiri pompoase de caracteristici de marketing.

  Inca mai sunt oameni, in special pensionarii care inca mai folosesc televizoarele cu tub. Nu numai ca emit radiatii puternice si afecteaza vederea, dar si consumul de energie este foarte ridicat avand in vedere diagonala lor. Faceti un efort financiar mic si schimbati acele televizoare.

  Mai important decat rezolutia ecranului, este diagonala televizoarelor.

  Majoritatea cu care discut regreta ca nu au ales o diagonala mai mare la televizor. Deci, tineti cont de acel tabel cu diagonalele si distantele de vizualizare. O sa vi se para prea mari in primele ore, dar dupa ce va acomodati o sa va ganditi la acest articol cu siguranta si va schimbati opinia.

  Ce televizor led 4k sa aleg? Sau FULL HD?

  Sper ca acest articol v-a ajutat sa alegeti ori un televizor led 4k ori Full HD.

  In concluzie,

  Nu este necesar sa cheltuiti o avere pe televizoare, depinde foarte mult cum o sa il folositi.

  Recomandare televizor LED ULTRA HD

  Vezi Oferta de Preț Actuală

  Recomandare televizor led 4k 2019

  Televizor LED Smart LG, 123 cm

  Iata un exmplu de televizor destul de ieftin ideal pentru un dormitor de 10-15 mp.

  Recomandare televizor LED FULL HD

  Vezi Oferta de preț actuală

  televizor led 4k FHD 2019

  Televizor LED Smart Samsung Full HD

  Un model de tv Full HD excelent si la o oferta foarte buna la data scrierii acestui articol.

  LedTv

  www.led-tv.ro urmărește cele mai bune și recente descoperiri în domeniul televizoarelor și vă arată ce este nou în 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim cea mai bună informație, instrumentele și sfaturile de achiziție care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de noile tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Orice recomandare este obiectivă pentru a vă ajuta să alegeți la cele mai bune prețuri produsele din magazinele online din România dezbătute pe toate forumurile.

  Comentarii

  1. Bună ziua.ce îmi recomandați intre un Sony KDL-40RD450 și un Panasonic TX-40DS400E.Ma interesează mai mult calitatea imaginii.

   1. Salut, Sony are culori si o densitate a pixelilor mai bune fata de Panasonic, iti recomand sa mergi pe Sony. Nu sunt diferente uriase, ambele lucreaza la o o rata de refresh nativa de 60hz, Sony are culori mai bune, iar ca minus are unghiurile de vizualizare cam mici.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Verifică de asemeni și
  Close
  Back to top button