Ghid TV LED

Cel mai bun televizor OLED in 2023

Sfaturi de achizitie cele mai bune televizoare OLED

După ce am petrecut ore bune de holbare la televizoarele OLED, cred că LG C8 este cel mai bun televizor oled pentru persoanele care doresc performanță video de top, în special cu noile tehnologii din cinema cu conținut H.D.R.

Comparativ cu celelalte televizoare LED , LG C8 oferă o imagine mai bună decât orice LED am testat și văzut,  precum şi unele modele mai scumpe de televizoare OLED.

Oled: Aproape fiecare TV disponibil în aceste zile este LCD (ecran de cristal de lichide). O diodă organică care emite lumină, sau OLED, creează lumină în interiorul fiecărui pixel individual, fără a utiliza o iluminare este capabil de a Dim fiecare pixel individual tot drumul până la negru (care LCD-ul nu poate face). Acest Tech oferă un TV OLED un raport de contrast infinit şi alte beneficii pentru a ajuta la crearea unei imagini de ansamblu mai bine cu aspect, deşi la costuri suplimentare considerabile.


LG C8 produce cea mai bună calitate a imaginii HDR pe care am văzut-o, bineinteles ca pretul este putin piperat.

LG C8 oferă o calitate superbă a imaginii, suportă standardele HDR de vârf şi are un design extrem de subţire şi atractiv. Sistemul de operare webOS Smart tv, foarte rapid cu un procesor potent. Videofilii au mai mult control asupra imaginii decât concurentul principal de Televizoare Sony OLED. O diagonala mai mare nu iti aduce beneficii in plus, altele decat marimea ecranului. Asadar, acest model este cel mai bun raport calitate-pret-performanta.


Sony BRAVIA OLED oferă o mai bună calitate audio decât LG, dar o imagine HDR mai slabă și o interfață smart mai puțin flexibilă, mai complicată la utilizare.

Dacă doriţi o calitate mai bună a sunetului, procesare mai bună a mişcării, şi mai puţine artefacte vizuale în streaming video,Sony A1 OLED oferă toate astea. Sony şi LG arata aproape nediferenţiate cu conţinut SDR, dar LG trage înainte cu HDR, datorită noua sa dinamică ton de cartografiere funcţie care vă asigură că vedeţi toate din detaliu în tonuri luminoase. Sistemul Sony de montare pe perete nu este la fel de elegant, şi sistemul său de operare Android TV nu este la fel de rapid sau elegant ca sistemul de LG WebOS.


Cine este ”pentru” oled?

Acum puteţi obţine un televizor LeD 4k care suportă cele mai recente standarde şi arată foarte bine pentru preturile actuale, dar un televizor OLED oferă raporturi de contrast mult mai bine vizibile comparativ cu cele mai bune opţiuni LED. Cu toate acestea, tehnologia este încă prohibitivă și costisitoare pentru cei mai mulţi oameni şi este cel mai potrivit pentru videofilii care doresc cea mai bună calitate a imaginii posibilă şi sunt dispuşi să plătească o sumă mai mare. Tehnologia OLED este mai accesibilă decât oricând, dar ar trebui să așteptăm sa se mai ieftineasca, comparativ cu un televizor LeD de dimensiuni similare.

OLED de asemenea nu se pretează la diagonale mari, preturile urcă in extreme pentru modelele cu diagonală foarte mari. Cel mai bun televizor oled în prezent de top de la 77 inch are un preț care este substanţial mai mare fata de televizoarele vechi cu aceeasi diagonala. Dacă vrei să mergi pe o diagonala mai mare. Mai degrabă vă recomandăm un Proiector 4k care este mult mai ieftin.

Dacă aveţi o cameră cu o mulţime de ferestre care nu au perdele, va recomand mai bine sa mergeti pe un televizor LED. OLED-urile se diferentiaza in conditii de lumina scazuta in incapere, nu ma intelegeti gresit, oled-ul se vede si intr-o camera mai luminata, dar nu poti sa vezi calitatea lor la adevarata valoare. Este genul de ecran care iti da senzatia ca esti intr-un cinematograf; deci o ambianta cu lumina difuza e ideala.

Ce este un televizor OLED?

Un televizor OLED utilizează un afişaj care constă din diode organice care emit lumină. Avantajul principal al afişajelor OLED este că pixelii emit propria lor lumină şi nu necesită iluminare pentru a crea o imagine vie şi strălucitoare. Aceasta înseamnă că televizoarele pot fi mult mai subţiri, deoarece nu aveţi nevoie de un strat suplimentar de iluminare fluorescentă sau LED pentru a face imaginile să apară.

Deşi un TV mai subţire este un upgrade frumos estetic, capacitatea OLED de a controla pixeli individuale este ceea ce face ca tehnologia în valoare de plată mai mult pentru. Deoarece fiecare pixel poate fi transformat complet off sau pe între cadre, televizoare OLED sunt capabile să afişeze negru cu adevărat negru pe ecran. De asemenea, face pentru aproape-instantanee de răspuns ori.

cel mai bun televizor oled

Comparație OLED vs LED

oled sau led? Ce aleg in 2019?

Diferența esențială dintre LCD-ul (afișajul cu cristale lichide) și OLED (Diodă organică care emite lumină) este în modul în care creează o imagine. LCD-ul funcţionează prin strălucirea unei lumini printr-un panou LCD.

Deoarece pixelii LCD nu se pot închide complet, ei lasă întotdeauna unele lumină prin, chiar şi atunci când imaginea ecranului este încercarea de a fi negru. Unele televizoare LCD produc negri mai întunecate decât altele, datorită estompării locale şi a altor tehnologii, dar ele nu sunt niciodată perfect negre. Pe un OLED, fiecare pixel emite propria sa lumină, astfel încât atunci când un pixel este menit să fie negru, este perfect negru.

Diferenţa dintre un pur negru şi aproape negru poate arăta mică pe hârtie, dar în viaţa reală face o diferenţă uriaşă. Calitatea de negru pe care un televizor este capabil de reproducere face orice altceva de pe ecran să apară mai luminos cu calitate mult mai bună vizuală, şi produce distincţie mai mare între obiecte. Chiar şi cu conținut HDR , în cazul în care luminozitatea absolută poate fi elementul cel mai important, OLED poate arăta mai bine decât LCD-ul, deoarece evidenţiază mult mai luminos lângă  un negru de imagine pur.

Pe un O.L.E.D, fiecare pixel emite propria sa lumină, astfel încât atunci când un pixel este menit să fie negru, este perfect negru(pentru că va fi stins).

Unghiuri de vizualizare cel mai bun televizor OLED

Puteţi vizualiza televizoarele OLED din unghiuri mai largi decât aproape toate televizoarele LED. Cele mai multe televizoare LED arată modificări semnificative de culoare şi luminozitate cand vă mutaţi la 20 de grade în unghi de la centru, în timp ce un O.L.E.D va arăta în continuare aproape la fel ca şi aţi fost de vizionare pe cap.

Dacă vă uitați la televizor de unul singur şi întotdeauna în scaunul din centru, nu veţi vedea o diferenţă, dar dacă aveţi un grup mai mare de oameni care urmăresc din mai multe unghiuri, un OLED va arata mai bine la majoritatea telespectatorilor.

Oled Motion

Deşi televizoare LCD pot suferi de mişcare blurata atunci când pixeli au nevoie de timp pentru a  se schimba de la o culoare la alta, pixelii OLED isi schimba culoarea aproape instantaneu. Dacă vă uitaţi la sport sau la alt conţinut de acţiune rapidă, veţi vedea imagini mai clare şi mai multe detalii.

Un OLED încă nu este perfect pentru toate scenele în mişcare, si uneori la anumite scene apare efectul de blurring, mai ales in scenele intunecate in miscare, dar funcţionează mai bine decât un LED.

Un OLED este mai luminos decât un afişaj cu plasmă, dar încă nu poate concura cu LeD-urile pentru luminozitatea totală în camere foarte luminoase. Dacă aveţi o cameră care are o mulţime de ferestre deschise, care lasă în lumina soarelui luminos tot timpul, un OLED ar putea să nu fie cea mai bună opţiune. Modelele de curent OLED poate ieşire 700-NIT evidenţiază, dar luminozitatea lor ecran complet alb este în jur de numai 135 la 150, poate trece de 500 de nit de luminozitate, indiferent de conţinutul pe care îl afişează, ceea ce face mult mai uşor să Reflections copleşitoare şi lumină directă în cameră.

Oled blurring

Deşi riscul de imagine cu effect blurring  este scăzută, puteţi deteriora un ecran OLED prin afişarea de conţinut de imagine statică pentru perioade lungi de timp-care nu este o preocupare cu LCD.

tv oled blurring 2019

Efectul Burn-IN

ce inseamna efectul burn-in la oled 2019

Dacă lăsaţi televizorul pe aceeaşi staţie cu un logo pentru ore zi, sau joacă același joc video cu elemente statice pe ecran în fiecare zi, există o șansă TV va suferi unele capturi de imagini pe ecran chiar și după schimbarea imaginii.

De exemplu:

Acest efect poate apărea dacă lăsați televizorul OLED pe un canal de televiziune care are un logo sau o burtieră pe ecran statică, dacă va sta pe respectivul ecran ore în șir, acele imagini cu burtiera sau logo-ul televiziunii vor rămâne permanent pe ecran, practic, pixelii vor fi ”arși” pe ecran, de unde și numele efectului de burn-in.

Unele modele încearcă să contacareze acest inconvenient de BURN-IN prin mișcarea imaginilor statice din software, dar ele nu sunt perfecte. Pentru cei mai mulţi oameni care urmăresc o varietate de conţinut, Burn-in nu va fi o problemă, dar vor exista întotdeauna excepţii, iar rezultatele negative pot fi în cele din urmă permanente.

Ce durată de viață are cel mai bun televizor OLED

durata de viata televizor oled 2019

În teorie, durata de viaţă a unui televizor OLED nu este la fel cât a unui televizor LED. În realitate, dacă te uiţi la un televizor pentru poate câteva ore pe zi, orice LCD sau TV OLED vă cumpăraţi este probabil să fi depăşite tehnologic înainte de imaginea este prea întuneric pentru a se bucura.

LG listează durata de viaţă a panourilor OLED la 100.000 ore, sau 10 ore pe zi timp de 30 de ani.

Unele panouri OLED au probleme de uniformitate cu conţinut aproape negru (5% luminozitate), în cazul în care puteţi vedea benzi verticale, dar de multe ori acest lucru este vizibil numai pe modele de testare, nu în conţinut real. Deşi nu este ceva ce am văzut în persoană în timp ce vizionarea unui film, unii oameni au observat-o pe televizoarele lor OLED, iar unele persoane sunt mai deranjat de aceasta decât altele.

Ce model sa aleg?

Ce model sa aleg?

Orice TV OLED puteţi cumpăra chiar acum foloseste un panou OLED realizat de LG. Samsung a făcut un model pentru un an, dar pentru că LG are un brevet pentru tehnologia sa OLED (numit WOLED, achiziţionate de la Kodak), compania poate produce panouri în volum mult mai mare şi pentru mai puţini bani decât orice alt producator. Asadar, LG se distanteaza pe aceasta nisa, intrecand marele adversar Samsung pe anumite segmente de piata.

Cele mai multe dintre modelele 2023 oferă performanţă similară, dar B8 are cel  mai mic preţ are un soc mai mic in portofele şi pierde unele dintre caracteristicile de procesare a imaginilor ale C8, E8. Diferenţele dintre seria high-end care utilizează Alpha 9 soc sunt cosmetice sau legate de audio, asa ca am ales sa vorbesc despre un model mai ieftin de OLED. Spre deosebire de anii precedenţi, C8 vine acum în 55-inch, 65-inch, şi 77-inch dimensiuni; pentru testarea noastră, am folosit o versiune de 55-inch.

Sony incearca sa prinda LG din urma venind cu modelul A1, pe care compania spune că este aproape identic cu modelul A1e anterior, mai putin designul exterior. Am avut un 65-inch A1e la îndemână pentru testarea şi, de asemenea, a lasat o impresie buna.

De asemeni, am vorbit cu alţi experţi care au testat acest model, despre experienţele lor, atât cu LG cat şi Sony.

Calitatea imaginii la tv oled

Calitatea imaginii la tv oled

Negrul arata perfect negru, asta deoarece pixelii se sting, facand de asemeni economie de energie utilizata. Fără a afecta backlight-ul; am văzut pe unele dintre televizoarele OLED de anul trecut. (in scenele video intunecate, urme de ghosting effect, si backlight bleeding.) materialul 4k arată clar și realist, iar conținutul HDR arată fantastic, iti da senzatia ca faci parte din scena redata la tv. Suportul de gamă largă de culori al modelului C8 îi permite să afişeze culori pe care alte televizoare nu sunt capabile sa le redea. Rezultatul final este o imagine uimitoare, pline de viata, este un pas notabil comparativ cu “vechile” televizoare led din clasa premium.

Comparativ cu modelul Sony, LG-ul se evidentiaza foarte mult la tehnologia HDR. Conținutul HDR poate include evidențieri luminoase pe care un televizor OLED nu le poate afișa datorită limitărilor de luminozitate, dar cartografierea dinamică a tonului LG reduce luminozitatea unor zone de evidențiere pentru a afişa detalii suplimentare în cele evidenţiază care ar fi altfel tăiat. Sony prioritizează păstrarea imaginea cât mai luminoasa posibil, astfel încât televizoarele Sony OLED nu oferă o modalitate de a face acest lucru. Deoarece tonul de cartografiere dinamica este o opţiune de pe LG, dar, aceasta functie poate fi anulata din setari, dar am constatat că lăsându-l activat încă permite HDR arata minunat.

Despre Software WebOS LG

Despre Software WebOS LG

LG WebOS Smart TV platforma este uşor de utilizat şi include cele mai multe dintre cele mai importante de streaming Servicii.

LG suportă în prezent standardele Dolby Vision, HDR10 și HLG HDR. LG a promis, de asemenea, suport pentru standardul multicolor HDR; Atunci când acest sprijin este adăugat, C8 va fi compatibil cu patru din cele cinci formate HDR, şi cu cele trei cu sprijinul cel mai universal. Dacă aveţi nevoie de un grund pe ceea ce HDR, WCG, şi 4k mean.)

Pentru conținutul SDR, C8 include un nou mod de inserare cadru negru pentru a ajuta la îmbunătățirea mișcării. Acest lucru reduce producţia de lumină generală a televizorului prin plasarea cadrelor negre între fiecare cadru de conţinut, ceea ce face ca mişcarea să pară mai lină. Acesta a lucrat minunat atunci când vizionarea de sport, şi imaginea a fost încă suficient de luminos pentru noi să se bucure cu uşurinţă; cu toate acestea, unii oameni ar putea găsi că face imaginea prea dim. De asemenea, nu poate lucra cu HDR, în cazul în care aveţi nevoie de toate lumina de ieşire puteţi obţine de la TV.

Modelele LG OLED oferă un design curat, subţire, şi sunt mai uşor de montat pe perete decât modelele anterioare ale LG, deoarece utilizează găuri de montaj standard VESA în locul unei console particularizate. Sony A1e Mount, prin comparaţie, este mult mai groase şi va face TV Stick afară mai departe de perete.

LG generația C8 – Cel mai bun televizor OLED 2023

LG generația C8 - Cele mai bune televizoare OLED 2023

C8 şi fraţii săi produc cea mai bună imagine a oricărui televizor pe care l-am testat.

Modelul de sistem de streaming WebOS integrat al modelului C8 ofera acces facil la cele mai populare servicii audio si video si este mult mai receptiv in utilizarea zilnica decat competitia. Ea nu are la fel de largă o selecţie de conţinut ca unele alte platforme de streaming, dar suportă toate serviciile majore, inclusiv Netflix, Amazon, Hulu, Vudu, YouTube, şi Google Play filme. (dacă utilizaţi în mod regulat servicii care nu sunt acceptate de WebOS, puteţi obţine întotdeauna un ieftin standalone) Interfaţa WebOS facilitează setarea preferinţelor pentru a le accesa rapid, iar asistentul Google integrat, combinat cu noua tehnologie ThinQ ai LG, vă permite să căutaţi conţinut şi să reglaţi setările de control cu vocea dvs., vorbind în Microfon.

Folosind microfonul încorporat de la distanţă, puteţi controla C8 prin intermediul asistentului Google, în tandem cu noua tehnologie ThinQ ai a LG.

LG a inclus, de asemenea, controale eficiente de calibrare pentru modurile de imagine HDR și SDR. Implicit ISF expert imagini moduri sunt foarte exacte, Deci, dacă nu aveţi de gând să cheltuiţi bani pe calibrare, doar lăsaţi televizorul setat la ISF expert sau multicolor. Pentru persoanele care optează pentru calibrare, C8 vă permite să calibrați pentru SDR, HDR și Dolby Vision și să stocați setări diferite pentru fiecare. În contrast, Sony OLED modele parts setările de peste SDR şi HDR, şi nu oferă acelaşi nivel de acces la controalele de calibrare care LG nu. Modelele 2018 C8, E8 şi W8 includ, de asemenea, calibrarea directă a lut. Această caracteristică, pe care am scris despre în detaliu aici, pot produce rezultate de calibrare mai precise decât calibrarea standard. În acest moment SpectraCal (compania care dezvoltă software-ul de calibrare chelariu pe care îl utilizăm) este încă rafinarea metodei sale 3D lut, dar ar trebui să ofere performanțe superioare odată finalizate.

Ecranul C8’s este destul de reflectorizant, astfel încât orbire de la lumini şi Ferestre poate fi un Problemă.Foto: Chris Heinonen

În cele din urmă, ne place că LG suportă televizoarele sale cu actualizări de firmware care adaugă noi caracteristici şi suport mai larg pentru noi formate. În 2017 LG a actualizat continuu firmware-ul său pentru a îmbunătăţi calitatea mişcării şi acurateţea culorilor ca anul a continuat. Furnizarea de acest tip de sprijin pentru a îmbunătăţi produsul, chiar şi după eliberare este bine pentru a vedea. În comparaţie, în 2017 Sony a promis Dolby Vision suport pentru televizoarele sale OLED la CES în ianuarie, dar nu a livra pe această promisiune până la 2018. Chiar şi atunci actualizarea necesare fiecare Dolby Vision source pentru a actualiza, de asemenea, firmware-ul său, care este încă un proces în curs de desfăşurare.

Defecte/Minusuri tv oled LG C8

Defecte/Minusuri tv oled LG C8

Calitatea sunetului de LG C8 OLED ar putea fi mai bună. Volumul total de producţie a fost destul de scăzut în comparaţie cu cea a altor televizoare am testat în acest an.  Deoarece ieşirea audio optică a modelului C8 şi ieşirea HDMI, ambele suportă sunet 5.1, cu toate acestea, puteţi conecta cu uşurinţă televizorul la un Soundbar sau sistem home theatre, recomandăm îmbunătățirea sunetului cu un device dedicat doar pentru sunet. Televizoarele OLED fiind foarte subțiri, nu pot avea boxe de calitate inaltă.

Caracteristici cel mai bun televizor OLED

Caracteristici TV OLED

În urma sunt unele dintre cele mai comune caracteristici vorbim despre, şi de ce sunt importante pentru a căuta pe un televizor.

HDMI 2.0 a: Cea mai recentă versiune a standardului HDMI, HDMI 2.0 a, utilizează acelaşi conector şi cabluri ca versiunile anterioare, dar poate suporta imagini cu rezoluţie mai mare la rate de cadre mai rapide, cu mai multe culori şi o gamă dinamică mai mare. Majoritatea televizoarelor nu acceptă toate aceste caracteristici, dar HDMI 2,0 este necesar pentru Ultra HD Blu-Ray şi alte conţinut Ultra HD merge înainte, şi 2.0 a este necesar pentru anumite conţinut HDR. Toate alegerile noastre suport HDMI 2.0 a. HDMI 2,1 vine la sfârşitul anului 2022 sau începutul anului 2023, dar unele caracteristici acolo (cum ar fi mod automat de latenţă redusă) pot fi adăugate în HDMI 2,0.

HDCP 2,2: Aceasta este cea mai recentă versiune a standardului de copiere de protecție utilizat peste HDMI. Fără suport HDCP 2,2, un televizor sau alt dispozitiv HDMI (SoundBar, Receiver) nu poate transmite sau afişa imagini Ultra HD. Toate din noastre Picks suport HDCP 2,2.

24p: Cu câteva excepţii, filme în teatru de afişare la 24 de cadre pe secundă, abreviat ca 24p, care oferă filme care “cinematică” Uite. Toate televizoarele suportă acum conţinut 24p, dar unele televizoare susţin că arată mai bine decât altele.

Trepidaţii Acest termen se referă la o mişcare uşor sacadat, care poate apărea atunci când conţinutul de film 24p apare pe un televizor cu o rată de reîmprospătare 60 Hz. Pentru a face ca 24 de cadre să se potrivească cu afişajul 60 Hz, jumătate din cadre apar de două ori, iar cealaltă jumătate apare de trei ori. Această tehnică de afişare cauzează judder, care este cel mai vizibil pe fotografii de panoramare. Unele afişaje 120 Hz evită acest efect prin repetarea fiecarui cadru de film de cinci ori, în timp ce unele panouri 60 Hz rula la 48 Hz pentru a arăta fiecare cadru de două ori.

Nit: De asemenea, numit candela pe metru pătrat (CD/m2), această unitate de iluminare este utilizat pentru a măsura cât de mult lumina un televizor poate produce. Anterior televizoare ar putea de ieşire 200 la 300 NIT, şi de conţinut SDR a fost clasificate şi stăpânite cu 100 NIT ca standard. Cu HDR, conţinutul este stăpânit cu 1.000, 4.000, sau 10.000 NIT ca standard; Deci, mai multe NIT un televizor HDR poate afişa, cu atât mai precis se poate afişa evidenţiază în materiale HDR, fără a reduce luminozitatea evidenţiază sau le clipi.

Hdr: Gama dinamică ridicată permite afișarea unui televizor mult mai luminos, păstrând în același timp negri adânci, deși numai cu conținut HDR special. În trecut, conţinutul a avut o luminozitate de vârf în jurul 100 CD/m², dar high-end seturi HDR poate avea evidenţiază care depăşesc 1.500 CD/m ². Această caracteristică îmbunătăţeşte drastic raporturile de contrast şi oferă o imagine mai dinamică în cazul în care obiecte luminoase (soare, foc, o torpilă foton) într-adevăr sari de pe ecran.

Wcg: Gama largă de culori permite unui televizor să afişeze mai multe culori decât poate Majoritatea televizoarelor curente. Cu Ultra HD Blu-Ray şi de streaming de conţinut, televizoare WCG pot afişa culori pe care ochiul uman poate vedea că nu a fost posibil la TV. Tehnologia duce la o imagine mai realistă, care se potriveşte mai îndeaproape ceea ce este posibil în multe cinematografe curente.

Volum de culori: Volumul culorilor este o măsurătoare nouă care captează câte culori pot apărea la diferite niveluri de luminozitate pe care le poate afișa un televizor. Acest lucru este măsurat în două moduri acum. Dolby utilizează o măsurătoare numită milioane de culori distinctive, care captează câte culori diferite un televizor poate arăta că viziunea umană poate distinge. Cealaltă metodă capturează cât de mult de un anumit HDR Mastering Setup (de exemplu, DCI/gama de culori P3, 1.000 Nit luminozitate maximă) un televizor poate acoperi de la 0 la 100 la sută. Suntem de testare aceste pentru a vedea cât de bine se referă la ceea ce vedem pe ecran şi cât de mare de o diferenţă de care aveţi nevoie pentru a avea pentru ca acesta să fie vizibile.

 

Recomandare cel mai bun televizor oled 2023

Cel mai bun televizor OLED LG C8

Un televizor OLED la preț decent

cel mai bun televizor oled

Cele mai bune caracteristici:
 • Imagine impecabilă
 • Negrul perfect
 • Luminozitate bună
 • UHD (4K)
 • HDR 10

 

Un televizor foarte bun pentru 2023. Tehnologia OLED devine din ce în ce mai accesibilă ca preț. Acest model costa peste 10.000 de ron anul trecut in 2023,

LG oferă o calitate superbă a imaginii, are un design atractiv şi vă oferă mai mult control asupra imaginii decât televizoarele OLED ale Sony. Este cel mai bun TV OLED pentru cele mai recente formate video 4k şi HDR (suportă toate standardele HDR de vârf). Acesta este îmbunătăţit fata de modelele din 2017 prin oferirea de procesare mai bună la scenele in mişcare, metode mai avansate de calibrare, şi o interfaţă de utilizator mai inteligenta. Deoarece C8 ofera aceeasi calitate a imaginii ca si modelele mai scumpe ale LG E8 si W8, aceasta este o alegere mai buna in general.

C8 şi fraţii săi produc cea mai bună imagine a oricărui televizor pe care l-am testat. Inainte de calibrare, LG C8 si Sony A1 arata foarte asemanator, mai ales la afisarea imaginilor cu continut SDR. După calibrare, calitatea imaginii modelului C8 este mai bună decât cea a Sony A1. Plasate cot la cot cu favoritul nostru din acest articol  Televizoare LED, rezultatele sunt vizibil mai mai bune la OLED.

 

Păreri PRO:
 • preț accesibil
 • imagine impecabilă
 • contrast foarte bun
 • brightness destul de mare
 • diagonală destul de mare
 • procesor de imagine puternic
Păreri CONTRA:
 • nimic

Cel mai bun Televizor OLED Sony Bravia

Iată o alternativă la competiție cu oferta buna de tv oled

recomandare televizor oled sony ieftin

Cele mai bune caracteristici:
 • Comenzi vocale
 • Netflix preinstalat
 • HDR 10
 • 4K
 • S-Force Front Surround

 

Sony OLED oferă o mai bună calitate audio decât LG, dar o imagine HDR mai rea şi o interfaţă software mai puţin flexibilă, mai complicată pentru utilizator.

Deşi credcă LG este o alegere mai bună pentru majoritatea oamenilor, Sony oferă câteva avantaje în procesarea mișcării, performanța în flux și performanța audio încorporată peste C8. C8 este mai subtire, are mai multe controale de utilizare pentru a ajusta imaginea, şi oferă o performanţă mai bună HDR, care va fi mai utilă pentru majoritatea oamenilor.

Sony bate LG în audio utilizând suprafaţa ecranului TV ca un difuzor. Această suprafață mai mare face pentru un sunet mai bun, și, de asemenea, permite audio să vină direct de la TV și nu din părțile laterale sau spate. Acest lucru oferă televizorului o frontieră minimă, fără difuzoare vizibile. Cu toate acestea, Sony a plasat subwoofer-ul în partea din spate a televizorului, ceea ce face ca televizorul să iasă la câţiva centimetri spre bază. Modelele LG se pot monta pe perete mai elegant, dar unii oameni ar putea prefera aspectul Sony pe o masă.

Alte detalii despre sony oled

Cele mai multe dintre conexiunile modelului Sony A1e se află pe panoul din spate și se confruntă în jos. Foto: Sony

În testele de imagine, am constatat că Sony a produs o imagine mai exactă afară de la cutie decât modelele LG, dar nu oferă controale avansate de calibrare sau separate HDR şi SDR amintiri. Dacă nu sunteţi de calibrare TV, s-ar putea obţine o imagine puţin mai exactă cu Sony decât cu LG, dar erorile LG sunt destul de mici că aproape sigur nu-i vei vedea. Sony oferă, de asemenea, de procesare video personalizate, care vă ajută să eliminaţi banding cauzate de compresie video; cu conţinut de streaming, acest lucru este vizibil în cer şi alte degradeuri, dar nu este la fel de evident cu disc pe bază de conţinut.

Procesarea video Sony oferă o mişcare uşor îmbunătăţită, fără a introduce în mod artificial . Cu toate acestea, avantajul Sony în acest domeniu sa diminuat pe parcursul anului trecut ca LG a actualizat televizoarele sale.

Cu conţinut SDR, cele două televizoare sunt aproape de nedistins, dar cu HDR Sony nu este la fel de flexibil ca LG. Cu conţinut HDR, Sony şi LG OLEDs au luminozitatea de vârf similare, dar Sony nu dispune de cartografiere dinamic tonul care permite modelele LG păstra detaliu în cele luminoase evidenţiază. Deşi unii oameni ar putea dori mai luminos HDR evidenţiază faptul că Sony produce, am preferat LG ‘ s mai precise HDR imagine. Şi pentru că puteţi activa sau dezactiva cartografierea dinamică a tonului pe televizoarele LG, aveţi posibilitatea de a alege între luminozitatea generală a vârfului şi detalii de evidenţiere.

Sony OLED are Dolby Vision Support, dar Sony a implementat funcţia diferit de alţi producători TV. Cu metoda Sony, procesarea Dolby Vision se face în dispozitivul sursă, nu în televizor. Acest lucru înseamnă că unele dispozitive Dolby Vision Source nu va funcţiona cu Sony OLED excepţia cazului în care sunt actualizate pentru a face acest lucru.

Sony oferă, de asemenea, acces mai mult la conţinut de streaming decât LG prin intermediul platformei sale built-in Android TV, dar interfaţa în sine este lent şi nu răspunde; poate dura patru până la cinci secunde pentru ca un meniu să apară pe ecran. Puteţi face unele trucuri pentru a accelera acest lucru, dar va face pentru o experienţă foarte slabă. Majoritatea oamenilor ar fi mai bine cu un media player extern Oricum.

Păreri PRO:
 • este de rezolutie UHD
 • imagini splendide
 • sunet fantastic (nu este necesar un soundbar)
 • diagonala 139 cm
 • materiale de constructie de calitate
 • HDR 10
Păreri CONTRA:
 • nu este ieftin

 

 

LedTv

www.led-tv.ro urmărește cele mai bune și recente descoperiri în domeniul televizoarelor și vă arată ce este nou în 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim cea mai bună informație, instrumentele și sfaturile de achiziție care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de noile tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Orice recomandare este obiectivă pentru a vă ajuta să alegeți la cele mai bune prețuri produsele din magazinele online din România dezbătute pe toate forumurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button