Ghid TV LED

Ghid util de cumparare televizor – cel mai bun sfat

Sfaturi utile pentru achizitie televizor led

2021 a venit cu promisiuni mari, iată un ghid util de cumparare televizor. Cu alte cuvinte, alegerea unui televizor este încă destul de copleșitoare.

Prețurile variază foarte mult pentru televizoarele de aceeași dimensiune. Producătorii și retailerii de televizoare utilizează caracteristici suplimentare, tehnologii străine și pretenții hiperbolice despre calitatea imaginii pentru a vă face să cheltuiți mai mult. Și, ca de obicei, internetul este partas la dezinformare.

Acest ghid este destinat ca o oază în vastul deșert al informațiilor despre televizoare. Mă străduiesc să scriu informații destul de ușor de înțeles pentru a vă ajuta să selectați un nou televizor. Nu va răspunde la fiecare întrebare și atunci când o citiți, nu vă va spune “televizorul perfect pentru dvs.” la final. Dar sper că vă poate oferi instrumentele de bază de care aveți nevoie să vă simțiți încrezători atunci când cumpărați noul set.

Cumparare televizor in 2021?

led tv 2019

Dacă doriți doar să ignorați toate detaliile și să cumpărați orice televizor, am câteva sfaturi de alegere printre televizoarele disponibile la începutul anului 2020:

 • Cea mai bună calitate a imaginii dacă banii nu sunt obiect: televizorul LG C8 din seria OLED
 • Cea mai bună valoare în televizorul OLED: televizorul OLED din seria  LG OLED55B7V
 • Cea mai bună alternativă high-end la OLED: seria Samsung Q8
 • Cel mai bun televizor de bază mic (40-inch și mai mic): seria M Samsung 40MU6102

Încă nu am revăzut toată gama de televizoare, deci opțiunile de mai sus s-ar putea schimba pe măsură ce privim spre mai multe optiuni.

Sfat în timp util: Cumpărați acum sau așteptați până la sfârșitul lui 2021?

În acest moment al anului, majoritatea televizoarelor noi se află pe rafturile magazinelor. Preturile lor actuale, cu toate acestea, sunt la fel de mari.

Vestea bună este că prețurile vor scădea pe tot parcursul anului. Cel mai bun sfat este să aștepți până în noiembrie, în special Black Friday și mai târziu, când prețurile vor fi la cel mai mic preț, în special pentru modelele high-end. Iată sfatul meu.

Dacă o sa cumpărați acum un nou televizor model 2021, probabil că nu veți pierde prea mult. Nu multe televizoare pe care le-am revizuit până acum în 2021 reprezintă o îmbunătățire masivă față de predecesoarele lor. Da, multe dintre ele sunt mai bune, dar cele mai bune versiuni sunt cele din 2017 (dacă le puteți găsi în continuare) sunt adesea extrem de bune și oferă majoritatea acelorași caracteristici importante – inclusiv suport HDR și suport video 4K. Cu alte cuvinte, sunteți perfect în siguranță la o cumparare televizor acum și prețul va fi mult mai ieftin decât pe un model din 2021.

Dacă doriți cele mai recente și cele mai mari led tv-uri, sau vă este frică de remușcarea cumpărătorului, cumpărați un TV model 2018. Tot ce am spus a devenit mai puțin și mai puțin relevant, deoarece modelele din 2017 dispar de pe rafturile magazinelor. Deci, dacă sunteți un fel de persoană care ar putea regreta că nu ați achiziționat cea mai recentă tehnologie în materie de TV sau îmbunătățirea incrementală a calității imaginii – în general disponibilă de la mijlocul clasei până la high-end, spre deosebire de cele de bază .

Dacă doriți cel mai bun preț pe un televizor 2021, așteptați până în noiembrie 2021 sau mai târziu. Și dacă sunteți tipul de persoană care dorește cea mai bună afacere și cel mai nou televizor, va trebui să așteptați. Iata de ce.

Patru reguli de cumparare televizor

1. Așteptați sfârșitul anului de sărbători pentru promoții

Black Friday,  este cea mai cunoscută zi pentru prețurile nebunești, dar faptul că aproape fiecare televizor primește o reducere a prețului. Iar prețurile rămân de obicei scăzute în sezonul de sărbători și în noul an 2021.

oferte cumparare televizor uhd

Televizoarele high-end pot vedea reduceri de 20 până la 40 de procente în comparație cu prețurile din primăvară, când sunt lansate pentru prima dată și chiar mai ieftine, care nu dispun de prea mult spațiu pentru reduceri, văd adesea și o reducere sănătoasă. Dacă nu aveți bani pentru a cheltui, cel mai bine este să așteptați.

2. Ignorați majoritatea specificațiilor tehnice

Am spus-o în majoritatea articolelor, ca regulă generală, scopul principal al fișei cu specificațiile unui televizor este să vă bombardeze cu termeni și numere confuze, în încercarea de a vă face să cumpărați versiunea mai scumpă. Singurele specificatii valoroase sunt găsite sub Intrări și Greutate / Dimensiuni.

Mai degrabă decât să vă bazați pe foaia de specificații pentru a oferi sugestii despre ce televizor va funcționa mai bine decât altul, sfatul nostru este pur și simplu să îl ignorați. Specificatiile tehnice pot ajuta atunci când încearcă să diferențieze un televizor pe baza unor caracteristici, cum ar fi dacă are HDR, capabilități TV inteligente sau o telecomandă fantezie, dar este inutilă în cel mai bun caz și înșelătoare, în cel mai rău caz, atunci când este folosit ca instrument pentru calitatea imaginii.

3. Diagonala mai mare este mai buna

Vă recomandăm o dimensiune de cel puțin 40 de inch pentru un tv de dormitor și cel puțin 55 de inch pentru o sufragerie – și 65 de inch sau mai mare este cel mai bine.

De fapt, mai mult decât orice altă caracteristică, cum ar fi rezoluția de 4K, HDR, televizorul inteligent sau o telecomandă fantezie, intensificând dimensiunea ecranului TV este cea mai bună utilizare a banilor. Una dintre cele mai frecvente reclamații pe care le-am auzit este de la oameni care nu au fost destul de mari. Și aproape că nu aud niciodată că oamenii se plâng că televizorul lor este prea mare.

Asigurati-va ca lasati un spatiu de ventilatie in mobilier pe langa televizor.

4. HDR si rezolutia 4k merită cumpărate

Televizoarele cu rezoluție de 4K, cunoscute și sub denumirea de televizoare UHD (Ultra High Definition), au de patru ori mai mulți pixeli decât televizoarele cu rezoluție standard de 1080p. Sună ca o îmbunătățire mare, dar în realitate este foarte dificil să spui diferența de claritate dintre un televizor de 4K și un televizor HD de modă veche.

Pe de altă parte, televizoarele 4K sunt ușor de construit de producători, astfel că ajung rapid în preț. În prezent, multe televizoare – în special cele mari – au rezoluție de 4K, iar modelele de rezoluție de 1080p și de rezoluție redusă devin repede chilipiruri.

Observ o tendință la televizoarele 4k care tinde sa devină noul standard al televizoarelor. Deocamdată, televiziunile transmit in Full HD, dar putem oricând să infigem un stick USB cu un film 4k, si sa ne bucuram de o imagine senzatională.

In plus, pe viitor televiziunile se vor adapta si vor transmite in rezolutie 4K, deja DIGI SPORT are un canal care transmite in rezolutie 4K.

Cam astia ar fi pasii esentiali pe care trebuie sa ii luati in considerare inaintea de cumparare televizor cu rezolutie si diagonala mare.

Ce diagonala de televizor sa cumpar?

Distantele de vizualizare TV FULL HD

40 inch              1.5 – 2.5 m

43 inch              1.7 – 2.8 m

50 inch              2 – 3.2 m

55 inch              2.2 – 3.5 m

60 inch              2.3 – 3.8 m

65 inch              2.5 – 4.2 m

70 inch              2.7 – 4.5 m

75 inch              2.9 – 4.8 m

80 inch             3 – 5.1 m

85 inch             3.25 -5.4 m

Distanțele de vizualizare TV UHD 4K

40 inch              1.5 – 2.5 m

43 inch              1.7 – 2.8 m

50 inch              2 – 3.2 m

55 inch              2.2 – 3.5 m

60 inch              2.3 – 3.8 m

65 inch              2.5 – 4.2 m

70 inch              2.7 – 4.5 m

75 inch              2.9 – 4.8 m

80 inch             3 – 5.1 m

85 inch             3.25 -5.4 m

Se poate folosi televizorul 4k ca monitor de calculator?

Sigur,

Insa trebuie sa tii cont de timpii de raspuns mai lenti si de contrast.

La monitoarele de PC GAMING de exemplu, un monitor normal are un contrast si un timp de raspuns mult mai adecvat, comparativ cu un televizor.

Asadar,

Daca esti gamer, anumite jocuri, de gen shooters, s-ar putea sa nu fie o experienta prea placuta. In rest, pentru jocuri de strategie/aventura nu este nici o majora diferenta.

Pentru redare continut multimedia: filme/muzica etc… va puteti folosi de tv pentru acest scop, sau redarea de filmari 4k facute cu o drona buna. O sa las 2 modele recomandate de cumparare televizor pentru 2020 mai jos.

Pentru urmarirea de filme online prin Netflix trebuie sa tineti cont de procesorul televizorului, trebuie sa fie capabil sa redea filmele HDR 10 UHD.

Doua recomandari de cumparare televizor 4k

Televizor LED Curbat Smart Samsung

O recomandare cumparare televizor led 4k curbat cu raport preț-calitate bun

recomandare televizor 4k samsung curbat pentru sufragerie 2020

Cele mai bune caracteristici:
 • Procesor UHD
 • UHD Dimming
 • HDR
 • Funcția Auto Depth Enhancer
 • Design frumos
 • Ecran curbat

 

Un televizor cu diagonala foarte mare, este recomandat pentru livinguri de case la distanțele de vizualizare explicate în tabelul de mai sus. Unul dintre cele mai performante modele de televizoare led 4k din 2020. Procesorul este foarte puternic și susține aplicațiile SMART fără prea mari bătăi de cap și întreruperi sau blocări dese.

Nu prea putem găsi minusuri la acest tv uhd, singurul lucru de care mă pot plânge este sunetul, dar, am scris un articol AICI legat de diferențele de mult uitate de sunet la televizoare. Cu cât tehnologia a avansat, televizoarele au devenit mai subțiri, iar sunetul a avut de suferit din ce în ce mai mult.

Deci, un soundbar de calitate s-ar putea să îți schimbe radical experiența și imersiunea cu acest televizor 4k cu ecran curbat.

Păreri PRO:
 • calitate și design
 • imagini spectaculoase mai ales pe filmele cu HDR
 • procesorul foarte performant
 • diagonala mare
 • ecran slim și curbat
 • are toate codecurile implementate pentru filme
 • netflix rulează fără probleme
Păreri CONTRA:
 • nimic, poate doar prețul care nu este prea ieftin

Televizor LED 165cm LG

O alternativă la televizorul Smart de la Samsung

recomandare cumparare televizor 4k uhd smart

Cele mai bune caracteristici:
 • AI Smart
 • Procesor Quad Core
 • HDR Active
 • Decodare sunet DTS (era și cazul)
 • Design minimalist
 • HLG

 

Un televizor care vine ca alternativă la cel de sus. Un smart tv foarte capabil, rezoluția UHD combinată cu un film cu HDR integrat arată cu adevărat splendid pe acest model de top de la LG. Nu știu dacă ați avut vreodată ocazia să testați tehnologia HDR la filme, dar vă spun că diferențele sunt uriașe. Secvențele din scenele întunecate arată foarte bine. Sigur, campion la scenele întunecate este televizorul OLED de la LG, însă și prețul este pe măsură.

Bun,

Nu avem televiziuni prea multe care transmit în rezoluție 4k, dar pe viitor vor se vor conforma.

Și, sincer să fim, viitorul este la platformele de streaming precum: Netflix, HBO GO etc. Deci, nu îl cumperi bănuiesc doar ca să te uiți la canalele de televiziuni tradiționale.

Păreri PRO:
 • imagini spectaculoase pe conținutul 4K HDR
 • procesor quad core foarte performant în modul SMART
 • părere mai mult subiectivă, dar îmi place sistemul de operare de la LG
 • bluetooth 5.0 și wifi AC inclus
Păreri CONTRA:
 • prețul deloc ieftin

  Lasati un comentariu mai jos daca aveti nevoie de orice sfat de cumparare televizor, in cazul in care cele 2 modele recomandate nu se incadreaza in bugetul vostru.

   

  LedTv

  www.led-tv.ro urmărește cele mai bune și recente descoperiri în domeniul televizoarelor și vă arată ce este nou în 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim cea mai bună informație, instrumentele și sfaturile de achiziție care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de noile tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Orice recomandare este obiectivă pentru a vă ajuta să alegeți la cele mai bune prețuri produsele din magazinele online din România dezbătute pe toate forumurile.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Verifică de asemeni și
  Close
  Back to top button