Ghid TV LED

Recomandare Televizor Led 2023

Ghid alegere si recomandare televizor led 2023

De fiecare dată când ești într-un magazin de electronice, vei vedea o mulțime de oameni care cer detalii sau o recomandare televizor led.
Oamenii întreabă despre tot felul de funcții noi cu nume cât mai pompoase,  dar aproape nimeni nu pune sub semnul întrebării tipul ecranului pe care îl căutați.
Este o idee foarte proastă, ca și cum v-ați duce sa cumpărați o mașină  și cereți detalii despre sistemul stereo audio, care vine la pachet cu ea, în loc să îți pese de motorul mașinii, care e esențialul mașinii.

Care este cel mai bun televizor led in 2023?

recomandare televizor led 2020

Nu va cheltuiți banii pe tot felul de funcții (caracteristici) ale televizorului. Alegeți întotdeauna calitatea ecranului.

În cazul în care sunteți în magazin pentru a cumpăra un televizor led nou, uite tot ce trebuie sa știi:

1) Tipul panoului (ecranul)

Acesta este cel mai important aspect pentru o recomandare de tv led in 2023. Orice altceva este secundar sau nu are nici o semnificație.

Pentru a alege corect tipul de panou, ar trebui să înțelegeți mai întâi diferența dintre tehnologii:

Tehnologia L.E.D

Iată un exemplu perfect de ce n-ar trebui să asculți  de angajații responsabili de la vânzări. Ei vor sa te facă să crezi că televizorul din camera de zi este un panou cu LED-uri.

E o minciună de-a dreptul. Așa-numitul TV cu LED-uri în casa ta este de fapt un televizor LCD cu iluminare de fundal cu LED-uri.

În televizoarele reale cu LED-uri, fiecare pixel este iluminat dintr-un LED separat (diodă emițătoare de lumină), iar acestea sunt prohibitiv de scumpe pentru uz casnic.

De aceea, le vei vedea doar la evenimente sportive, concerte de muzică, sau mitinguri politice.

Tehnologia L.C.D

LCD (cu iluminare din spate cu LED-uri)

Panourile LCD noi sunt adesea denumite în mod eronat ca televizoare cu LED-uri, deoarece acestea utilizează o iluminare de fundal cu LED-uri în loc de lumina de fundal C.C.F.L (Cold Cathode Fluroscent Lamp) găsit în modele mai vechi.
LCD cu iluminare din spate cu LED-uri este în prezent cel mai bine vândut tip de ecran pe piață.
Acest lucru, cu toate acestea, nu înseamnă că panourile LCD excelează în ceea ce privește calitatea imaginii.

Aceste ecrane, de asemenea, tind să aibă rata de reîmprospătare relativ lenta, ceea ce poate duce la o calitate proastă a imaginii în scenele cu mișcare rapidă de acțiune.

Nu este de mirare atunci că magazinele folosesc numai imagini cu acțiune lenta sau cu clipuri statice. Eu nu pot face o asa recomandare televizor led.

O recomandare televizor led sau lcd?

Tehnologia  LCD necesită iluminare din spate, și ca urmare a acestui fapt, se pierde din acuratețea culorilor.

Sursa de lumină din spatele ecranului înseamnă că negrul este greu de redat, iar culorile, de asemenea, par putin spălăcite.

Deoarece există o serie de lumini în spatele ecranului, pe perioade lungi la vizionarea acestui tip de televizor începe sa deranjeze la ochi, cu excepția când este multa lumina în camera. Acest lucru înseamnă că aceste televizoare sunt bune pentru camere cu multă lumină.

Tehnologia O.L.E.D

Similar cu panourile cu plasma OLED (Organic Light Emitting Diode) , are propria sa luminare. Emit lumina insusi panourile.

Aceste panouri pot închide în mod selectiv un anumit numar de pixeli pentru a reda un negru perfect. Cel mai des intalnite aceste tipuri de ecrane sunt la telefoanele mobile in special Samsung.

Ca rezultat, unghiuri, culorile, și rata de reîmprospătare sunt mai bune decât la orice alt televizor, și spre deosebire de ecranele cu plasmă, OLED-urile sunt, de asemenea, foarte subtiri, din moment ce nu necesita iluminare din spate. Singurul dezavantaj aici este prețul exuberant de mare.

In 2023 preturile la televizorul oled vor fi si mai ieftine

Cu toate acestea, dacă bugetul nu este o problema pentru voi, OLED este în prezent cel mai bun tip de afișare de imagine din zilele astea.

2. Specificatiile tehnice

Care este marimea potrivita a tv-ului pentru tine? Si cum ar trebui să descifrezi specificațiile tehnice pe care diferite mărci le prezinta? Iată ce trebuie să știi.

Dimensiune TV LED

Recomandări legate de dimensiuni ale televizoarelor sunt in functie de camera in care amplasati tv-ul si distanta “ideala”, în cazul acesta cumpărați un televizor în funcție de dimensiunea camerei.
Cu toate acestea, în realitate (în special în India), bugetul folosesc de obicei, are prioritate față de această ecuație.

Prin urmare, cele mai bune sugestii pe care le pot face numai dupa ce specificati acele detalii.

Dar, presupunând că vă aflați într-o cameră tipica de bloc, în cazul în care sunteți la circa 2m maxim 2.5 metri de locul unde amplasati tv-ul. 80 cm diagonala este rezonabila. Dar cum am vorbit in articolele anterioare, mai mare “mai bine”. Puteti opta fara nici o problema pentru 101 cm diagonala.

Cat despre restul specificatiilor eu va sfatuiesc sa nu le dati importanta, mai mult, chiar va recomand sa nu platiti in plus la un televizor doar pentru o anumita caracteristica. Doar in cazul in care luati un TV si il folositi ca si monitor mai mult decat priviti multimedia pe el.

Optiuni conectivitate

Aici trebuie sa dati importanta putin asupra conectorilor HDMI, sa aiba minim 2 porturi HDMI, pentru ca poate pe viitor veti vrea sa adaugati un PC Gaming, o consola, un laptop la televizor si e bine sa le aveti la dispozitie.

Cel putin un port usb trebuie sa aiba, pentru a conecta ori un hdd extern ori un stick. De asemenea, verificati daca acele porturi sunt usor de accesat.

Contrast ratio

Raportul de contrast reprezintă capacitatea ecranului de a produce gama de luminozitate între imaginile mai luminoase și cele mai întunecate.
Contrastul nativ vă spune capacitatea panoului de a afișa cele mai întunecate și mai strălucitoare întuneric luminos, în același timp.

Cu toate acestea, pentru a obține rezultatele dorite, producătorii de televizoare prezinta “raportul de contrast dinamic”.
În acest sens, producătorii de tv au setat intensitatea luminii de fundal la maxim pentru a masura cele mai luminoase sectiuni de pe ecran. Acel contrast dinamic este afisat ca maximul contrastului. Apoi, aproape au setat pe inchis LED-urile sau CCFL pentru a determina contrastul pentru imaginile intunecate.
Televizorul dvs, niciodata nu va putea să lucreze într-un asa scenariu. Deci, trageti voi concluziile. Eu va sfatuiesc sa nu dati mare atentie acestui aspect, cu excepția cazului în lista specificatiile tehnice ale Televizorului sunt specificate ca fiind contrast nativ.

Un bun raport de contrast nativ este ceva mai mare de 3.000: 1; contrastul dinamic poate sa va spele pe cap cu raport de milioane:1, este fix 0.

Culoarea

Toți producătorii promit culori vibrante si o gama larga de culori. Aceasta din urmă este o măsură a gamei de culori care pot fi reproduse cu precizie de un ecran. Singurul mod în care se poate valida sau invalida acuratetea culorilor specificate este cu un dispozitiv profesional de masurare a culorilor.
Iarasi o specificatie pe care nu are sens sa o luati in considerare pentru ca nu este fezabila.

Deci, este recomandabil pur și simplu sa le ignorați aceste specificatii sau termenii de marketing asociate cu reproducerea culorilor.  Din partea mea puteti arunca banii ca nu sunt ai mei, dar pentru o recomandare televizor led eu nu va sfatuiesc sa cumparati specificatiile tehnice ale televizoarelor.

HD-ready sau full-HD sau 4K?

Aici va recomand sa excludeti HD-ready, FULL HD este recomandabil pentru cei care nu fac altceva pe televizor decat sa se uite la canalele furnizate de televiziuni. 4K recomand doar daca il veti conecta la un PC sau Consola de gaming care poate reda continut 4k , sau prin NETFLIX.

Curbat sau plat

Aici tine de preferintele fiecaruia, ecranele curbate au un aspect magnific si foarte atragator, sunt modele foarte bune care redau culorile foarte bine chiar si privite din unghi. Depinde de bugetul fiecaruia, cele curbate sunt inaccesibile in momentul de fata. Cel putin din privinta buzunarului meu. Pentru alte buzunare poate li se par preturi derizorii.

Cea mai buna experienta este cand stai perpendicular pe directia lui. In concluzie, eu nu as plati aceasta specificatie, la fel ca si cu 4K.

Televizor 3D

Iarasi o specificatie pentru marketing, ok, e bine sa o testezi tehnologia o data de 2 ori, dar apoi va garantez ca doar din ani in pasti o sa mai apelati la un film 3d. Eu unu ies cu migrene de cap, mai ales cand folosesc ochelari activi.

Smart TV

La fel ca și cu 3D, nu știu câți din voi aveți răbdarea sa navigați sau să tastați de pe un televizor smart, în diferite aplicații. Dar eu o consider o caracteristica bonus, daca o are e bine venita, daca nu, atunci daca stiti ca aveți răbdarea sa folosiți tv-ul ca smart atunci “GO FOR IT”.

Am cam epuizat toate specificațiile, cel putin cele de baza, restul nici nu merita mentionate.

Si, am lungit acest articol enorm de mult. Nu stiu cati o sa citeasca toate recomandarile, dar sper sa o faca, altfel arunca banii de pomana.

Dacă aveți vreo îndoială sau întrebare pentru articolul “Recomandare televizor LED” va astept cu placere in sectiunea de comment de mai jos

Iata si cateva linkuri cu recomandare televizor LED pentru 2023

RECOMANDARE TELEVIZOR LED 2023:


Recomandare televizor LED Smart Samsung

O recomandare televizor led de calitate pentru 2023

recomandare tv led 2020 samsung smart

Cele mai bune caracteristici:
 • Ultra HD
 • HDR 10+
 • HLG
 • Procesor Quad Core
 • UHD Engine
 • UHD Dimming
 • PureColor

 

Un televizor destul de ieftin, având în vedere diagonala și tehnologiile implementate pentru 2023. Este un best-buy al anului prezent.

Probabil nu este cel mai bun televizor din România, dar pentru acest preț putem să îl recomand cu plăcere. Țineți cont că este la o ofertă foarte bună când scriu acest articol, raportul preț-calitate este corect.

Partea ”negativă” este legată de conectarea și folosirea televizorului pe post de monitor de pc desktop sau pc gaming, rata de refresh este slabă, iar timpul de răspuns (input lag) este foarte mare, deci nepotrivit pentru a fi folosit ca monitor, dar, pentru folosirea lui la redarea filmelor se descurcă decent.

Păreri PRO:
 • preț ieftin
 • imaginile sunt fantastice pe 4k
 • este HDR
 • diagonala decentă (ideal pentru o sufragerie/living)
Păreri CONTRA:
 • conectarea la laptop/desktop pc

Uite și o alternativă:

Televizor LED Smart 4K Samsung – VEZI PRETUL

 

LedTv

www.led-tv.ro urmărește cele mai bune și recente descoperiri în domeniul televizoarelor și vă arată ce este nou în 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim cea mai bună informație, instrumentele și sfaturile de achiziție care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de noile tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Orice recomandare este obiectivă pentru a vă ajuta să alegeți la cele mai bune prețuri produsele din magazinele online din România dezbătute pe toate forumurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button