Ghid TV LED

Cel mai ieftin televizor led in 2021

Ce televizor ieftin led sa cumpar in 2021?

Oricâte sfaturi de achizitie pentru televizor led ieftin aș da, esențiali sunt câțiva pași ce trebuiesc urmați în 2021. O recomandare de televizor ieftin si bun poate fi un subiect de dezbatere nationala.

Fie că va aventurati să cumparati primul televizor cu ecran plat sau adăugati la colecția dvs de televizoare led, am câteva sugestii pentru a vă ajuta să alegeți un tv pentru vizionarea canalelor de televiziune pentru ani buni. Încercarea de a restrânge opțiunile până la cel mai bun TV este dificila, deoarece “cel mai bun tv” înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți. In aceste zile e aproape imposibil de a găsi un televizor foarte bun, dar vă voi ajuta să identifici cel mai bun televizor pentru tine.

Incepem cu camera unde va fi amplasat

Sfaturi achizitie televizor OLED 2017

La ce iti place sa te uiti? Filme? Sport? Ești jucător? Cât de mare este camera ta? Cât de departe ai fi așezat de la televizor?  Care este nivelul de lumina in camera?

Răspunsul la aceste întrebări vă vor aduce mai aproape de alegerea unui televizor mare decât încercarea de a descifra toate caracteristicile cu care ne invadeaza producatorii de televizoare.

Dimensiunea ecranului: cât de mare este destul de mare?

Când vine vorba de dimensiunea ecranului televizorului cea mai comună recomandare este “mai mare este mai bine” – și asta e un sfat bun pe care l-am dat si in articolele anterioare.

Nimic nu va compensa mai mult decat plăcerea voastra de vizionare a unui ecran mare. De-a lungul anilor, am auzit de la toti prietenii, clientii care au cumparat un televizor led ca regreta ca nu au cumparat un televizor mai mare.

De exemplu, un ecran de 55 inch are peste 40% mai multa zona de vizualizare decat cea a unui ecran de  46 inch.

De asemenea, un ecran de 65 inch are aproximativ 40% mai mare zona de vizualizare decat cel de  55 inch. Imaginile de dimensiuni mari sunt mai spectaculoase, în general, și  are un impact la redarile video cum ar fi sportul și filme de acțiune.

Eu pot sa va dau sfaturi achizitie televizor led ieftin de 32-46 inch pentru dormitoare, in functie de distantele de vizualizare. Pentru ca nu pot sa stiu ce camere au fiecare.

Distantele de vizualizare televizor led full hd si 4k?

O sa fac o lista de tip tabel cu distantele recomandate si diagonala televizoarelor:

Distanta amplasare televizor led

Distantele de vizualizare TV FULL HD

40 inch              1.5 – 2.5 m

43 inch              1.7 – 2.8 m

50 inch              2 – 3.2 m

55 inch              2.2 – 3.5 m

60 inch              2.3 – 3.8 m

65 inch              2.5 – 4.2 m

70 inch              2.7 – 4.5 m

75 inch              2.9 – 4.8 m

80 inch             3 – 5.1 m

85 inch             3.25 -5.4 m

Distanțele de vizualizare TV UHD 4K

40 inch              1.5 – 2.5 m

43 inch              1.7 – 2.8 m

50 inch              2 – 3.2 m

55 inch              2.2 – 3.5 m

60 inch              2.3 – 3.8 m

65 inch              2.5 – 4.2 m

70 inch              2.7 – 4.5 m

75 inch              2.9 – 4.8 m

80 inch             3 – 5.1 m

85 inch             3.25 -5.4 m

  Asa cum observati, acest tabel il recomand pentru a nu avea regrete ca nu ati ales dimensiunea corecta.

  Dupa cum observati la televizoarele 4k recomand sa stati cat mai aproape pentru a vizualiza detaliile care la un televizor full HD nu apar.

  Nici la 4K nu o sa faceti diferenta daca stati prea departe de ecran.

  Deci, distanta e criteriul esential pentru alegerea televizorului. Oricate sfaturi achizitie televizor as face totul depinde de fiecare.

  Oricâte sfaturi achizitie televizor aș da, totul depinde de mai mulți factori.

  NU DATI IMPORTANTA PREA MARE CARACTERISTICILOR SI SPECIFICATIILOR TEHNICE

  Atunci când decideti ce dimensiune e necesara pentru TV, bugetul și spațiul sunt factorii cheie, și la fel de important este cât de departe vei sta de televizor. În cazul în care este primul ecran mare HD pe care il cumparati s-ar putea să fie re-gândita configuratia camerei și distanța de vizionare.

  LED-LCD și OLED TV și au imagini foarte clare, detaliate, astfel încât să puteți sta mai aproape. Spre deosebire de vechile televizoare cu tub, acestea nu emit radiatia liniilor de scanare a imaginii.

  Dacă sunteți în căutarea unui tv 4k (UltraHD) și doriți să profitați la maximum de investiția în această tehnologie superioară, ar trebui să fie rearanjat mobilierul si a distantei de vizualizare. Astfel încât să puteți sta mult mai aproape decât, probabil, le-ați luat în considerare înainte.

  Pentru a putea vedea nivelul de detalii la televizoarele cu rezolutie 4K t, vă sugerez sa stati la o distanță dupa cum vedeti in tabelul de mai sus.

  Sfaturi achizitie televizor LED:

  Ce televizor led sa cumpar 2017

  Luați în considerare distanta cât mai aproapiată de televizor decât în trecut – o sa va ofere o imersiune mult mai buna in timpul vizualizarii.

  Factori importanți pentru calitatea imaginii

  Atunci când sunteți la cumpărături pentru un televizor este ușor să fii copleșit de toate specificatiile, denumiri de marketing, și caracteristici fără sfârșit.
  Există doar o mână de specificatii ce tin de calitatea imaginii la care trebuie sa fiti atenti. Aceste sfaturi achizitie televizor legate de calitatea imaginii sunt putin tardive. Cele mai multe calitati ale imaginii se observa doar cand privim filme redate de pe dispozitivele externe, nu de la televiziuni.

  Rezolutia ecranului HD-ready, Full HD, U HD.

   

  Hd-ready sau 720p (1280 x 720 pixeli)

  Acestea deja sunt technologii apuse, nu va recomand sub nici o forma sa alegeti aceste rezolutii.

  Deja sunt canale FULL HD din ce in ce mai multe la furnizorii nostrii.

  Full Hd sau 1080p (1920 x 1080 pixeli)

  Aceasta este rezolutia pe o recomand celor care doar privesc pe canalele de televiziuni din pachetele de la providerii vostrii.

  Deja sunt foarte multe televiziuni care transmit in aceasta rezolutie FHD.

  Partea buna este ca toate televizoarele care au Decodor digital, este notat cu DVB-C. Acesta poate decoda semnalul digital emis pe cablul de televiziune si nu vom avea nevoie de decodor separat. Dar, doar canalele care nu sunt codate.

  Pentru vizualizarea canalelor codate va fi nevoie ori de un decodor separat cu cartela, ori de cartela CI (common interface), depinde de furnizor.

  UHD sau 2160p (3840 x 2160 pixeli)

  In prezent nu avem nici o televiziune care transmite in aceasta rezolutie.

  Deci, daca folositi televizorul doar pentru canalele de televiziune va recomand sa stati departe si sa nu aruncati banii pe ele.

  Il recomand in schimb, celor ce au abonamente la NETFLIX sau orice alt furnizor prin intermediul internetului de continut video 4k, sau pentru cei care folosesc televizorul pe post de monitor.

  Sfaturi achizitie televizor LED sau OLED?

  oled sau led? Ce aleg in 2019?

  Majoritatea care se duc la cumpărături pentru un televizor nou se vor concentra asupra modelelor LED-LCD.
  Și, atâta timp cât se orienteaza la branduri de top, nu ar trebui să aiba probleme în a găsi un televizor cu dimensiunea si bugetul alocat, care va oferi ani de vizionare fericit.

  În cazul în care calitatea imaginii este prioritatea ta, și te uiți la televizoare de ultima generatie, vă va recomand  sa verificati cele mai recente televizoare OLED. De asemenea, calitatea lor a imaginii este uimitoare, iar prețurile lor au scăzut putin, deoarece acestea au fost introduse în 2013.

  Există cateva modele de televizoare FHD-uri și 4K Ultra HD care utilizează tehnologia OLED (Organic Light Emitting Diode).
  OLED  combină cele mai bune calități ale ecranelor cu plasmă și LCD, și este adesea descris ca tehnologia de afișare perfectă.
  La fel ca și la plasme, spre deosebire de LCD, OLED au ecrane auto-iluminate și nu are nevoie de iluminare din spate.
  Contrastul imaginii, nivelurile de negru, saturația culorilor, cât și în afara unghiului de vizualizare  sunt exceptionale.

  Va recomand cu caldura sa mergeti sa priviti intr-un mall un televizor OLED. Veti ramane impresionati in cazul in care nu ati vazut pana acum.

  Sfaturi achizitie televizor: indiferent dacă sunteți la cumpărături pentru un HDTV sau un televizor 4K, modele cu LED-LCD oferă cea mai largă gamă de dimensiuni ale ecranului și a prețurilor de departe.

  Televizoarele OLED sunt încă scumpe si nu sunt decat pentru cei carora bugetul nu este un impediment.

  Tv led 2D SAU 3D

  Imi aduc aminte atunci când primii producatori de televizoare au prezentat televizoarele 3D în urmă cu câțiva ani. Au crezut ca tehnologia 3d va fi indispensabila.
  Ei bine lucrurile nu a mers așa, dar veți găsi o mulțime de modele 3D atunci când sunteți la cumpărături.
  Calitatea a imaginii 3d este, în general, impresionanta – succesul său limitat are mai mult de a face cu lipsa de conținut 3D și faptul că mulți oameni nu doresc să-și pună ochelari pentru a privi la televizor.

  Ce tip de ochelari 3d sunt mai buni?

  Vorbind de ochelari, există două tipuri de televizoare 3D – activi și pasivi – iar principala diferență o fac ochelarii.
  Televizoare 3D  cu utilizare  de ochelari activi alimentati cu baterie cu lentile LCD care deschid și închid polarizarea. Pentru sincronizarea semnalelor transferate wireless de la televizor. (deseori datorita acelui ciclu de inchidere-deschidere sau flicker unele persoane acuza migrene la cap dupa vizualizarea pe perioade mari)
  La televizoarele 3D pasive, ecranul televizorului este activ si nu necesita decat o pereche banala de ochelari 3d.
  Ochelarii nu au nevoie de baterii – acestia sunt ochelari de polarizare simpli, cum ar fi cei pe care ii primiti in cadrul unor cinematografe.

  Atât televizoarele active și pasive pot oferi efecte 3D convingătoare.

  Sfaturi achizitie televizor: 3D este, în principiu este intalnita gratuit la modelele de televizoare din gama superiora.
  Aici depinde de preferintele fiecaruia. Eu va sfatuiesc sa stati departe de modelele cu polarizare activa in ochelari.

  Rata de refresh a ecranului, explicatie!

  In ultimii ani, producatorii de televizoare au reusit sa bage in ceață clienții prin combinarea ratei de reîmprospătare a ecranului cu tehnologii cum ar fi fast flickering sau diferite denumiri de marketing.

  Rata normală este de 60 de cadre pe secundă, de obicei scrisa ca 60Hz.

  rata de refresh televizor

  Prin dublarea ratei de reîmprospătare a ecranului la 120Hz, un cadru video suplimentar este creat pentru fiecare cadru original și fiecare cadru apare pentru doar jumătate din timpul original.

  Ochii noștri percep această rată de cadre mai rapida ca mișcare ”fluidă” sau cursivă.

  Fiecare filtre TV au numele lor proprii pentru tehnologia lor motion blur: Samsung utilizează Motion Rate, in timp ce Sony utilizează Motionflow.

  Și, uneori, veți vedea un număr mult mai mare, cum ar fi “Motionflow XR 960”.

  Sfatul meu este sa nu acordati atentie asupra acestei caracteristici.

  Interesati-va de rata de refresh nativa. Daca este de 120Hz este excelenta si veti face diferenta dintre un tv cu 60 HZ si unui cu 120 Hz.

  Câteva exemple: Samsung Motion Rate 120 este de fapt 60Hz, și Motion Rate 240 este 120Hz; Sony Motionflow XR 960 este 120Hz.

  În timp ce lucruri cum ar fi să flickering-ul led-urilor din spatele LCD și alte tipuri de procesare video pot reduce motion blur la imaginile cu miscare foarte rapida.

  Televizoarele OLED au pixeli, care se pot inchide si deschide mult mai rapid decât pixelii televizoarelor LCD, astfel încât estompeaza motion blur pentru imaginile cu actiune rapida.

  Sfaturi achizitie televizor: intrebati care este rata de refresh nativă, dacă este un criteriu principal.

  Capabilitatile televizorului SMART

  televizor simplu sau televizor smart 2019

  În urmă cu doar câțiva ani televizoarele au intalnit o multime de piedici, cu o capacitate limitată de a transmite în flux continuu filme, spectacole și alte tipuri de conținut.

  Interfețele erau rudimentare, și funcționarea era destul de lentă.

  In ultimii ani, producatorii de televizoare au îmbunătățit în mod dramatic experiența smart tv-urilor.
  S-a îmbunătățit puterea de procesare, interfețele au devenit mai curate și mai user-friendly, și au inclus mai multe aplicații pentru servicii de streaming populare.
  Procesoare dual-core au devenit aproape un standard minim, iar unele modele mai bune sunt dotate cu quad-core sau chiar procesoare hexa-core,care sunt mult mai rapide.

  O multitudine de opțiuni de web streaming – filme, emisiuni TV, muzică și multe altele.

  Este greu să se gândească la ceva care sa schimbat vizionarea TV experiență mai mult decât capacitatea de a transmite în flux instantaneu filme și emisiuni TV prin intermediul serviciilor on-line,
  cum ar fi Netflix.

  Mai nou si canalele de televiziuni incep sa se conformeze si sa difuzeze canalele prin intermediul I.P-ului. Vezi Voyo.
  De fapt, selecția și comoditatea de streaming web contribuie la creșterea popularitătii în rândul oamenilor.

  În cele din urmă consider ca televiziunile cu transmisie CATV o sa dispară, cat de repede? Asta depinde numai de noi. Și de rapiditatea cu care se mișcă și se orânduiesc celebrele noastre canale. Altfel cred ca o sa bage reclame din 10 in 10 minute pentru o mană de oameni.

  Aici nu pot da sfaturi achizitie televizor pentru că numai voi decideți nivelul de importanță pentru această specificație.

  Wi-fi este deja standardul

  Practic, aproape fiecare televizor are Wi-Fi inclus.

  Wi-fi are multe avantaje, și, probabil, cele mai importante sunt sunt simplificarea conectarii la internet și plasarea televizorului.

  Cu Wi-Fi, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la routarea unui cablu Ethernet la televizor.

  Atâta timp cât sunteți în aria de acoperire a routerului, ar trebui să nu aveți nici o problemă de streaming.

  Cele mai multe televizoare de la branduri importante oferă aplicații gratuite pentru smartphone care pot fi descărcate pentru Apple și / sau Android.

  Apoi, puteți utiliza telefonul smartphone pentru a opera televizorul în locul telecomenzii televizorului.

  O altă caracteristică care este într-adevăr buna este “ecranul in oglinda”. Cu care puteti afisa continutul de la smartphone pe ecranul TV, sau invers, la unele tv-uri puteti afisa continutul de pe televizor pe tableta sau telefon.

  Având o conexiune rapidă la Internet poate face o mare diferenta in calitatea imaginii video redat prin streaming – mai ales pentru streamingul FULL HD și conținutul 4K.

  Cea mai recentă versiune a Wi-Fi este numit 802.11ac, sau, uneori, pur și simplu “ac”. Acesta poate funcționa pe două benzi: 2,4 GHz și 5 GHz.

  Iata si un link de la blogul personal, in care explic mai multe detalii legate de routerele de acasa pentru rds.

  Multe modele de dupa 2015 4K dispun, de asemenea, de transmisie dual-band 802.11ac Wi-Fi.

  Telecomanda IR

  Televizoare high-end includ din ce în ce mai multe functii avansate, comenzi vocale sau control prin gesturi.
  Aceste noi funcționează mai mult ca telecomenzi de tip trackpad fără fir, pe care o folositi ca la un laptop.

  Samsung si LG sunt lider de modul în care aceste telecomenzi inteligente.

  Remote Magic LG este unul dintre cele mai bune exemple ale noii telecomenzi inteligente.

  Un microfon încorporat vă permite să vorbiți în telecomandă pentru a utiliza aplicațiile, browser-ul web și rețele sociale.

  Caracteristica de control prin gesturi vă permite să căutați și să selectați anumite functii web doar prin mișcarea mâinilor în diferite tipare.

  Pentru orice aplicatie care necesită texte lungi, s-ar putea lua în considerare o tastatură fără fir.

  Eu o consider un moft telecomanda inteligenta.

  Ca atare, nu pot sa dau asemeanea sfaturi achizitie televizor LED. Rămâne la decizia voastră.

  În concluzie,

  Oricâte sfaturi achizitie televizor as da, este imposibil sa stiu detaliile fiecarui utilizator. Spatiul de amplasare, bugetul, si unghiul de vizualizare sunt cateva criterii pe care trebuie sa le stiu inainte sa fac o recomandare. Acum cunoașteți noțiunile de bază, să sperăm că v-am ajutat sa vă decideți sau sa luați în considerare aceste sfaturi achizitie televizor LED pentru 2021.
  Vă aștept cu câteva comentarii mai jos în cazul în care încă nu sunteți deciși.

  Eu vă sfătuiesc să fiți atenți la ce cumpărați pentru că ani întregi veți sta în fața televizorului.

  Vă salut, s-a incheiat articolul ” sfaturi achizitie televizor LED 2020”.

  O să fac un top pentru cele mai bune televizoare cand o să îmi permită timpul.

  IATA SI O RECOMANDARE 2 MODELE DE TV LED IEFTINE PENTRU 2021


  Televizor LED Curbat Smart Samsung

  Un televizor LED curbat recomandat ieftin pentru 2021

  televizor led ieftin

  Cele mai bune caracteristici:
  • Ultra HD
  • 123 cm diagonala
  • UHD Engine
  • UHD Dimming
  • PurColor
  • HDR 10+
  • HLG

   

  Iata si un sfat de achizitie televizor ieftin pentru 2021. Acest model are cel mai bun raport calitate-pret-diagonala la ora actuala. Acest model de televizor ofera imagini superbe, iar sistemul software se miscă ireprosabil. Unul dintre cele mai bune televizoare led 4k (uhd) existente pe piata din Romania.

  Descriere

  Televizor LED Curbat Smart Samsung, 123 cm, 49NU7302, 4K Ultra HD

  UHD, Te conectezi si te bucuri de mai mult

  • Rezolutie Real 4K UHD

  Bucura-te de imagini clare cu televizorul 4K UHD care are de 4 ori mai multi pixeli decat televizorul FHD. Acum poti vedea chiar si micile detalii din fiecare scena.

  • HDR, vezi mai multe detalii

  Vizualizeaza continut HDR cu o claritate mai buna si o expresie a culorii detaliata. Televizorul Samsung UHD iti ofera detalii mai clare in scenele luminoase si intunecate.

  • PurColour

  Vizioneaza continutul tau preferat exprimat in culori naturale, care ofera detalii la fel de clare ca si cele reale. Obtine o experienta de vizionare mai colorata.

  • UHD Dimming

  Bucura-te de culori, de claritate si de nivelurile de contrast optimizate pentru tine. Functia UHD Dimming imparte si proceseaza ecranul in zone mici pentru a afisa detalii mai precise.

  • Auto Depth Enhancer

  Experimenteaza urmatorul nivel al experientei de vizionare. Functia Auto Depth Enhancer regleaza nivelurile de contrast multi-strat pentru imagini mai reale.

  Subtire si elegant pentru spatiul tau

  • Forme curbate inspirate de natura

  Liniile curbate naturale si fluide iti vor captiva simturile vizuale si vor completa decorul tau interior.

  • Design subtire

  Designul modern si elegant umple in mod natural spatiului tau cu o nota aditionala de rafinament.

  O modalitate inteligenta de a te bucura de televizorul tau smart

  Obtine divertismentul mai repede, mai usor si intr-un mod inteligent. One Depth aduna o varietate de continut pentru tine pe un singur ecran. Obtine acces usor la continut si consulta previzualizarile inainte de a te lasa prins in experienta de vizionare.

  Aplicatia SmartThings, o singura aplicatie pentru toate

  Aplicatia SmartThings ofera si functii tip telecomanda si Panou de comanda.

  • Configurarea cu telefonul mobil

  Pasul 1

  Descarca aplicatia SmartThings pentru a configura televizorul Smart.

  Pasul 2

  Daca telefonul mobil este conectat la Wi-Fi, informatiile despre retea vor fi distribuite pe televizorul tau.

  Pasul 3

  Daca telefonul tau mobil este conectat la contul Samsung, informatiile din cont vor fi distribuite automat pe televizorul tau.*

  Pasul 4

  Selecteaza aplicatiile dorite si adauga-le la Smart Hub. Gata! Acum, relaxeaza-te si bucura-te de televizorul tau Smart!**

  * Procesul de instalare necesita un cont Samsung. Televizorul trebuie sa aiba o conexiune la Internet pentru configurarea prin telefonul mobil.**

  Procesul de configurare poate fi realizat si cu telecomanda.

  • Sync & Share

  Profita la maximum de Samsung Cloud. Conecteaza facil dispozitivele tale smart de la Samsung pentru a sincroniza fotografii. Acum poti distribui fotografiile usor si le poti viziona pe televizor.

  • Mai mult continut

  Nu se opreste aici. Te asteapta continut nelimitat.

  • Steam Link

  Savureaza jocurile PC cu actiune rapida pe televizor prin Steam Link. Jocurile tale preferate de pe calculator pe marele ecran fara sa fie nevoie sa te concentrezi asupra unui monitor mic.

  Păreri PRO:
  • imagini foarte bune
  • procesor grafic puternic
  • ideal și pentru Netflix si HBO Go
  • design frumos
  • este curbat
  • culori și contrast bun
  • preț ieftin
  Păreri CONTRA:
  • nimic
  [taq_review]

  Televizor OLED Smart LG, 139 cm

  Un televizor OLED care s-a ieftinit în 2021

  cel mai bun televizor oled

  Cele mai bune caracteristici:
  • Ecran OLED
  • Ultra Luminance Pro
  • Dolby Vision
  • Colour Enhancer
  • HEVC
  • SubWoofer integrat

   

  Acesta este printre cele mai ieftine modele de televizor OLED. Țineți cont că anul trecut avea prețul dublu, până la sfârșitul anului 2021 estimăm că prețul va scădea sub 4500 de lei. Urmăriți oferta pentru că merită. Culorile, contrastul și nivelul de negru sunt absolut magnifice pe acest televizor. Singurul punct negativ este efectul Burn IN,  dar presupun că nu cumpărați un astfel de televizor doar pentru a vă uita ore în șir la canalele tv de știri.

  Păreri PRO:
  • ecranul OLED
  • contrast foarte bun
  • culori cu acuratețe mare
  • nivel negru absolut
  • preț decent
  • are subwoofer integrat de 20w
  • design subtire
  Păreri CONTRA:
  • efectul Burn IN

  ÎNTREBĂRI FRECVENTE

  [ultimate-faqs ]

  LedTv

  www.led-tv.ro urmărește cele mai bune și recente descoperiri în domeniul televizoarelor și vă arată ce este nou în 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim cea mai bună informație, instrumentele și sfaturile de achiziție care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de noile tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Orice recomandare este obiectivă pentru a vă ajuta să alegeți la cele mai bune prețuri produsele din magazinele online din România dezbătute pe toate forumurile.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Verifică de asemeni și
  Close
  Back to top button