Ghid TV LED

Cel mai bun suport pentru televizor in 2021

Recomandare cel mai bun suport de televizor bun pentru perete

Te-ai hotarat sa instalezi un suport pentru televizor led, nu? Acesta va fi topicul de azi, in 2021, cel mai bine de stiut este ce dimensiune are televizorul led si ce pe ce tip de zid o sa instalezi suportul.

O sa fac o recomandare pentru cel mai bun suport tv de perete si cateva trucuri/sfaturi la care trebuie sa fii atent cand instalezi suportul pentru led.

Deci, cum instalez suportul tv de perete?

suport pentru televizor de perete

Montarea unui televizor poate fi la fel de rapidă și ușoară ca instalarea televizorului pe picior, dar daca faci o greșeală poti sa distrugi televizoru’. Procesul presupune plasarea a patru șuruburi în perete pentru a ține un suport, agățând televizorul pe el și … ei bine, asta este. Voila, ai terminat. Simplu, nu?

Pentru a vă ajuta, am făcut o listă de sfaturi de specialitate. Vă voi ajuta să evitați greșelile obișnuite și să depășiți obstacolele prostești.

Pasul 1 – verificare loc instalare suport pentru televizor

 • Informati-va despre peretele pe care urmeaza sa il forati pentru cele 4 suruburi, daca zidul este de beton aveti nevoie de o bormasina electrica cu percutie
 • Asigurati-va ca nu sunt fire electrice care trec prin locul de gaurire folosit un aparat de genul ACESTA
 • Nu va grabiti, aveti tot timpul din lume
 • Asigurati-va ca aveti o priza electrica in apropiere si cablul utp de televiziune

Pasul 2 – aliniere + gaurire

 • Puneti suportul in locul unde va fi fixat, si marcati cu pixul cele 4 gauri unde va fi forat (important: asigurati-va ca suportul este drept nu inclinat cand marcati)
 • In functie de fiecare suport pentru televizor va trebui un diametru specific de burghiu si daca este vorba de zid de beton, recomand o bormasina cu percutie.
 • Recomand o usoara inclinatie de sus in jos la gaurire (mai ales pentru zidurile din rigips)
 • Dupa gaurire, nu uitati sa puneti diblurile din pachetul suportului

Pasul 3 – montarea tv-ului pe suport

Aici, depinde si de modelul suportului.

Important: asigurati-va ca tv-ul este compatibil vesa

Asta inseamna ca distantele dintre gaurile suportului sunt aceleasi cu distantele VESA ale tv-ului. Standardul este VESA 200, adica distantele dintre gauri trebuie sa fie 200 mm (20 cm).

Variaza de la model la model de televizoare. Pentru modelele cu diagonala mica, puteti intalni VESA 100 (100mm), asigurati-va ca si suportul de televizor suporta acel tip de montare.

Important: asigurati-va ca suruburile de fixare a televizorului nu sunt prea lungi, sunt cazuri in care multi confunda suruburile si este posibil sa avariati tv-ului daca acestea sunt prea lungi.

Recomandam suporturile pivotante atat pe orizontala cat si pe verticala.

Ce suport pentru televizor sa cumpar?

Sunt suporturi tv de perete pe care nu le putem recomanda. In special sa nu cumparati suporturile ancorate cu fire de otel. Motivul este ca tv-ul nu are spatiu mare intre perete si partea din spate a televizorului. Va face instalarea dificila, plus ca nu aveti acces usor la intrarile si iesirile tv-ului.

Daca puteti, orientati-va spre un suport pivotant atat pe verticala cat si pe orizontala. Astfel putem ghida ecranul spre locurile de unde privim.

Recomandare suport de televizor de perete

Suport TV de perete A+ SPB446

suport pentru televizor ledUn suport pentru televizor de perete excelent pentru pretul acesta. Cel mai bun fapt este ca suporta televizoare de pana la 55 inch. Destul de usor de instalat, un raport calitate-pret foarte bun.

Este reglabil pe ambele axe. Iata si o recenzie a lui zEze dupa achizitie:

Sunt foarte multumit de acest suport. Pare bine facut si foarte rezistent. Eu l-am prins de o placa de lemn din mobila, cu surub si piulita + saiba mare pe spate si sta foarte bine. La televizoarele de 32″ se vad prinderile in partea de sus, dar pe mine nu ma deranjeaza deloc; televizoarele mai mari sigur nu vor mai avea problema asta. Trebuie sa dau cumva o gaura sa pot face wire management ca e enervant si urat acum. Vine cu multe suruburi si saibe, plastice, etc., dar din pacate la televizorul meu trebuiau niste suruburi mici pe care nu le-am gasit in pachet, asa ca le-am folosit pe cele cu care era prins piciorul.
Per total sunt foarte multumit si recomand acest suport, mai ales pentru televizoare mai mari de 32″, dar si monitor de calculator.

Primeste un scor foarte bun de la noi.

In concluzie,

Toate sfaturile enumerate provin de la experienta de prima mana, montarea multor televizoare pe diferite suprafete. Dacă aveți instrumentele potrivite, câteva ore și răbdare, puteți să vă instalați propriul televizor. Asigurați-vă că vă bugetați timpul corespunzător. O montare simplă pe perete (montare pe zid de beton, gips-carton). Un începător ar trebui să plănuiască si să citească instrucțiunile, si sa isi elibereze cateva ore din program pentru instalare. La urma urmei, nu este niciodată distractiv să spargeți un televizor.

LedTv

www.led-tv.ro urmărește cele mai bune și recente descoperiri în domeniul televizoarelor și vă arată ce este nou în 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim cea mai bună informație, instrumentele și sfaturile de achiziție care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de noile tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Orice recomandare este obiectivă pentru a vă ajuta să alegeți la cele mai bune prețuri produsele din magazinele online din România dezbătute pe toate forumurile.

Comentarii

 1. Asigurați montaj TV curbat pe perete 65?
  Daca da ce costuri sunt. Am achiziționat suport

  1. Buna,
   Acesta este un articol de tip blog pentru indicatii tehnice, nu este o firma. Acel exemplu de suport din articol este pentru televizoare de pana la 55 inch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button