Orice recomandare de televizor pentru sufragerie bun este destul de usoara, dar si putin mai confuză. Astăzi, există o gamă ridicolă de modele de televizoare cu setări de înaltă definiție (HD) și 4K Ultra HD în magazine, de la ecrane mari la te caracteristici cu afișaje imagini high-end, care pot costa la fel de mult ca o mașină.
Suntem aici pentru a vă ajuta să vă decideți. Dacă nu citiți întregul articol, care e drept, este cam lung, puteți găsi 2 modele recomandate de noi la sfârșitul articolului.
Ponturi utile:
Dacă sunteți grăbiți, aici sunt cele mai importante lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra un televizor pentru sufragerie. Explicăm fiecare dintre aceste puncte în detaliu în textul de mai jos:
- Nu cumpărați un televizor pentru sufragerie cu rezoluție mai mică de 4K UHD (adică, evitați seturile de 1080p) dacă doriți un set de siguranță pentru viitor.
- Așteptați-vă să plătiți aproximativ 2.000 de lei pentru un televizor solid de 40-55 de inch 4K
- Nu cumpărați un televizor pentru sufragerie cu o rată de reîmprospătare mai mică de 120 Hz.
- Căutați un tv compatibil HDR, care oferă culori mai realiste și un contrast mai bun.
- Televizoarele OLED arată mult mai bine decât un ecran Led/Lcd tipic, dar sunt mult mai scumpe.
- Ignorați specificațiile pentru raportul de contrast
- Căutați cel puțin trei porturi HDMI; Cumparatorii 4K ar trebui sa ceara compatibilitatea cu HDCP.
- Televizoarele curbate sunt o declarație de modă. Nu beneficiază de calitatea imaginii.
- Cele mai multe televizoare sunt “televizoare inteligente” în aceste zile, cu acces ușor la Youtube și alte aplicații online. Nu vă lăsați înșelat să vă gândiți că este vorba despre lucruri extraordinare.
- Planificați să cumpărați un soundbar. Difuzoarele TV sunt din ce în ce mai rele în zilele noastre, deoarece ecranele sunt mai subțiri.
Dimensiune ecran televizor pentru sufragerie: alegerea diagonalei
Fie că sunteți în căutarea unui televizor pentru sufragerie de bază sau de înaltă performanță, cel mai important factor în decizia dvs. va fi probabil dimensiunea ecranului. Luați în considerare câte persoane din familia dvs. văd în mod obișnuit odată și unde vă veți pune noul set. Apoi alegeți cea mai mare dimensiune a ecranului care se va potrivi confortabil în spațiul respectiv și bugetul dvs.
Pentru o sufragerie tipica de bloc, dacă amplasamentul dintre tv si canapea/fotolii este pe lățimea sufrageriei și distanțele de vizualizare sunt de pana la 3 metri, atunci o diagonala de 40-50 inch este potrivită.
Daca amplasamentul televizorului pentru sufragerie este pe lungul camerei, diagonala trebuie sa aiba un minim de 55 inch.
Dimensiunea ecranului depinde și de cât de aproape sunteți la televizor. Practic, dacă puteți vedea pixelii individuali ai ecranului, sunteți prea aproape. O regulă bună este că trebuie să stați la distanță de televizor de trei ori mai mare decât diagonala ecranului pentru HD și de doar 1,5 ori diagonala ecranului pentru 4K Ultra HD. Cu alte cuvinte, puteți sta de două ori cât mai aproape de un televizor 4K UHD.
Iată un ghid mai detaliat pentru a calcula dimensiunea corectă a ecranului TV pe baza dimensiunilor camerei dvs., precum și a rezoluției televizorului.
Ce diagonala de televizor pentru sufragerie sa cumpar?
Dacă aveți ocazia, mergeți la un magazin (și poate aduceți familia dvs.) și uitați-vă la televizoare. Chiar dacă, conținutul 4K este încă rar, poate că doriți o tehnologie de rezoluție mai mare dacă intenționați să stați aproape de un ecran foarte mare.
Cu alte cuvinte: Alegeți o dimensiune a ecranului și o rezoluție adecvată pentru distanța de la care veți privi pe ecran.
Rezoluție ecran: 4K sau HD?
Rezoluția descrie claritatea imaginii TV, de obicei în ceea ce privește liniile orizontale de pixeli. Acestea sunt foarte rare în acest moment și ar trebui evitate, dar un televizor ieftin poate accepta doar rezolutia HD 720p, ceea ce înseamnă că setul afișează 720 de linii scanate progresiv (sau într-o singură trecere). Alte televizoare HD acceptă formatul HD de 1080p, de asemenea denumit Full HD, care are 1.080 de linii de rezoluție.
Acest lucru se datorează faptului că producătorii de televizoare se deplasează rapid de la televizoarele HD la seturile Ultra HD (numite și 4K). Aceste modele 4K au de patru ori numărul de pixeli ca ecranele HDTV curente. Vorbim de 2160 linii orizontale sau 3840 x 2160 pixeli. Cel mai mare beneficiu al televizoarelor 4K este faptul că obiectele mici de pe ecran au mai multe detalii, inclusiv text mai clare. În ansamblu, imaginile apar mai bogate și mai durabile decât pe un televizor HD, dar beneficiile pot fi subtile.
Conținutul Ultra HD arată grozav și este mai ușor de găsit pe internet sau dacă o să conectezi tv-ul la un calculator performant. Mai multe servicii de streaming, cum ar fi Netflix și chiar YouTube, au început să ofere conținut de 4K, iar discurile Blu-ray ultra HD devin tot mai frecvente. Live TV nu a îmbrățișat încă 4K, dar DirectTV, Dish Network și Comcast Xfinity au început să ofere filme 4K. Deși seturile Ultra HD pot scumpi conținutul HD existent, rezultatele pot fi amestecate și nu arată la fel de clare ca și programele originale de 4K.
Cu aceste informații, modelele ultra-HD TV înlocuiesc televizoarele HD convenționale.
În concluzie:
Full HD 1080p este cea mai obișnuită rezoluție a ecranului de astăzi, dar 4K devine din ce în ce mai standard și este o alegere mai bună dacă doriți să vă investiți în viitor.
HDR: alege dacă vrei cele mai multe culori
HDR este o caracteristică nouă a seturilor 4K Ultra HD și reprezintă o gamă dinamică mare, o referință la capacitatea sa de a furniza mai multe culori, niveluri de contrast și luminozitate sporită. HDR este, în esență, o actualizare a formatelor 4K sau Ultra HD (nu se aplică la seturile HD 1080p). Pentru această nouă caracteristică, producătorii de televiziune au botezat noi termeni de marketing pentru a le distinge de televizoarele standard 4K Ultra HD.
Standardul de bază pentru conținutul dinamic dinamic este denumit HDR 10, așa cum a fost stabilit de ”Alianța UHD”, un grup de comercianți din industrie. Zeci de companii susțin această specificație minimă de bază pentru compatibilitatea HDR, astfel încât veți vedea “HDR10” sau “Ultra HD Premium” pe un număr tot mai mare de modele de televizoare din acest an.
Exista drone care filmeaza continut video HDR, ideale pentru capturi de imagini cu drone de filmare pentru vacanta.
Dolby Vision este o versiune mai exigentă a HDR, creată și licențiată de cei care ne-au adus reduceri de zgomot Dolby și sunet surround. Teoretic, un set Dolby Vision trebuie să îndeplinească un set mai strict de criterii pentru a afișa conținutul HDR, iar testarea noastră pare să suporte acest lucru. Până acum, Dolby Vision a condus industria în ceea ce privește formatele HDR brevetate.
Continuă să existe o confuzie HDR. Practic, fiecare tv compatibil cu HDR este în prezent compatibil cu Ultra HD Premium sau HDR10, în timp ce altele sunt compatibile cu Dolby-Vision (precum Vizio și Sony), iar altele sunt compatibile cu ambele standarde (cum ar fi LG). Samsung a introdus propriul format premium HDR, numit HDR10 Plus, și Technicolor și-a adus propriul standard pe piață, numit Technicolor Advanced HDR, care se așteaptă să concureze cu Dolby Vision în spațiul premium HDR.
Cu alte cuvinte: Nu alegeți un televizor pentru sufragerie doar pentru suportul HDR, deoarece standardul nu a fost încă stabilit. Cu toate acestea, dacă doriți cel mai bun sfat, cumpărați un set HDR compatibil cu Dolby Vision, deoarece formatul pare să câștige teren.
Rata de reîmprospătare: mai rapidă este mai bună
Rata de reîmprospătare exprimată în Hertz (Hz) descrie de câte ori pe secundă o imagine este reîmprospătată pe ecran. Rata standard de reîmprospătare este de 60 de ori pe secundă sau de 60 Hz. Cu toate acestea, în scenele cu obiecte în mișcare rapidă, o rată de reîmprospătare de 60 Hz poate face lucrurile să pară neclare sau nervoase, în special pe HDTV LCD. Astfel, pentru a crea o imagine mai solidă, producătorii au dublat rata de reîmprospătare la 120 Hz (și, în unele cazuri, până la 240 Hz).
Deoarece nu există multe imagini pe secundă în conținutul video original, televizoarele se ocupă de ratele de reîmprospătare mai rapide în moduri diferite. O metodă este de a introduce pur și simplu imagini negre între imaginile originale, înșelând ochii spectatorului să vadă o imagine mai neclară și mai solidă. O altă tehnică este de a genera și de a insera imagini noi – care arată o stare de mișcare între cele două imagini adiacente – pentru a afișa o mișcare mai realistă.
Unele modele noi se bucură de suport pentru frecvența înaltă a cadrelor (HFR), ceea ce înseamnă că au o rată de reîmprospătare mai mare și un suport suplimentar pentru conținut cu rate de cadre mai mari de 60 Hz. Cu conținutul HFR să vină atât din filme, cât și din live-uri live – HFR va fi deosebit de bun pentru sportul live – este o caracteristică de urmărit în 2019.
Un cuvânt de precauție: feriți-vă de termeni precum “rata efectivă de reîmprospătare”, ceea ce înseamnă că rata efectivă a cadrelor este jumătate din rata indicată (de exemplu, o rată de actualizare 120 Hz este de fapt o rată de reîmprospătare de 60 Hz).
Cu alte cuvinte: Nu cumpărați un televizor cu o rată de reîmprospătare mai mică de 120 Hz.
HDMI și conexiuni: Mai multe, mai bine
Poate părea o idee banală, dar acordați atenție numărului de intrări HDMI pe care le are un televizor. Producătorii care caută să reducă costul de producție și pot oferi mai puțini conectori HDMI pe spate. Aceste porturi se pot consuma repede: adăugați o bară de sunet, un box uhd și o consolă de jocuri și deja ați utilizat deja trei porturi.
Dacă v-ați hotărât să faceți o plimbare și să obțineți un HD 4K Ultra, asigurați-vă că porturile setului acceptă HDMI 2.0 pentru a se adapta la viitoarele surse Ultra HD. Multe televizoare de pe piață au un singur port care acceptă sistemul de protecție împotriva copierilor 4K cunoscut sub numele de HDCP 2.2 (protecția conținutului digital de mare lățime).
Pont util: Căutați cel puțin patru porturi HDMI; verificati compatibilitatea HDCP.
Diferențe LED și LCD
Cea mai mare parte a televizoarelor de astazi este LCD LED. Atât modelele HD cât și Ultra HD utilizează diode emise de lumină (LED-uri) pentru a ilumina ecranul LCD și pot fi extrem de subțiri. Multe dintre aceste televizoare pot lumina în mod dinamic anumite porțiuni ale ecranului și pot diminua alte părți pentru a reprezenta mai bine o combinație de zone luminoase și întunecate într-o scenă – o caracteristică cunoscută sub numele de dimming activ sau diminuare locală. Nu-bibelouri Seturile LCD cu LED-uri pot fi folosite pentru doar 200 de dolari pentru un ecran de 32 de inci, în timp ce un model de 90 de inci de top poate merge pentru 8.000 de dolari.
Cele mai multe seturi LCD folosesc LED-uri pe marginea ecranului. Cu cât mai bine aceste modele suportă diminuarea activă, dar este nevoie de unele vrăjitoare digitale pentru a face acest lucru prin simpla manipulare a luminilor de-a lungul marginii.
Seturile full-array cu LED-uri au diode emițătoare de lumină direct în spatele ecranului, într-o rețea de “zone” care pot fi aprinse sau întunecate individual. Un astfel de aranjament face lumina de fundal mai precisă și permite o imagine mai detaliată cu privire la contrast. Luminile de iluminare din spate au fost rezervate pentru modelele de vârf, dar cu mai multe seturi Ultra HD care apar la prețuri mai mici, această caracteristică devine din ce în ce mai frecventă la seturi de prețuri modeste.
O altă tehnologie LCD, numită puncte cuantice, devine tot mai frecventă, stimulată de cerințele HDR pentru a produce o gamă mai largă de culori și o mai mare luminozitate. Un ecran LCD care utilizează puncte cuantice are în esență un alt strat sau “ferăstrău”, de puncte de nanocristal de dimensiuni diferite, care se aprind când luminile de fundal cu LED-uri le lovește. Rezultatul este un spectru larg de culori și luminozitate crescută.
Rețineți că unele mărci oferă etichete confuze. Cele mai noi seturi ale Samsung sunt denumite “QLED”. Acestea sunt televizoarele LCD cu cuanticitate – nu trebuie să fie confundate cu OLED. Și în timp ce afișajele cuantice încă nu pot corespunde OLED-ului în termeni de claritate și niveluri negre adevărate, decalajul se micșorează deoarece producătorii lucrează pentru îmbunătățirea tehnologiei.
Pro: gamă largă de prețuri, dimensiuni și caracteristici; Unele modele accesibile Ultra HD 4K; Ecrane luminoase vizibile chiar și într-o cameră însorită; Calitatea imaginii se îmbunătățește constant, cu iluminare de fundal cu armonie completă și cu tehnologia cuantică.
Contra: expune imperfecțiunile atunci când afișează mișcarea rapidă, exemplele imaginilor din sport; Pierde unele detalii de umbră, deoarece pixelii nu pot deveni complet negri (chiar și cu iluminare din spate); Imaginile se estompează când vizualizați din lateral (în afara axei perpendiculare).
Televizor pentru sufragerie OLED
Televizoarele OLED merg mai bine decât ecranele full-LED cu cateva zeci de zone de iluminare. În locul luminii de fundal, OLED-urile folosesc un strat de LED-uri organice, controlat la nivelul pixelilor, pentru a obține niveluri de negre absolute și uimitoare de contrast. (Înregistrarea focurilor de artificii împotriva unui cer negru este o demonstrație favorită a tehnologiei OLED.)
LG nu este singura companie care urmărește în mod activ tehnologia OLED în mărimi mari ale ecranului, cu modele noi OLED care sosesc de la Panasonic, Philips și Sony în acest an. Majoritatea modelelor noi au rezoluție Ultra HD 4K, dar câteva modele mai ieftine, HD mai ieftine sunt încă în jur. Prețurile variază de la aproximativ 6.000 ron pentru un HDTV de 55 de inch la 20.000 de lei sau mai mult pentru un model Ultra HD 4K de 65 inch.
Pareri Pro:
- cea mai bună imagine TV,
- culorile cu adevarat senzationale,
- negru cu adâncime a contrastului si umbrele mai bune in video decat cele realizate de televizoarele LCD;
- păstrează calitatea imaginii când este privită din lateral.
Pareri Contra:
- preturile mari;
- luminozitatea mai scăzuta comparativ cu anumite modele de led
- incertitudinea cu privire la modul în care ecranele vor fi afișate în timp,
- ghosting effect
Ecranele curbate: nu sunt necesare!
O altă inovație destinată atragerii atenției cumpărătorilor este televizorul cu ecran curbat – cele mai utilizate pentru televizoarele OLED și LCD-urile de 4K. Ideea, spun producătorii, este de a face experiența de vizionare mai imersivă.
Cu toate acestea, nu numai câ ecranele curbate nu au nici un avantaj tehnic față de celelalte modele, dar de fapt au unele dezavantaje distincte. Pentru unii, aspectul ușor curbat distorsionează imaginea și micșorează unghiurile de vizualizare disponibile, limitând astfel cea mai bună experienta la câțiva oameni care stau într-o parte a ecranului. De asemenea, modelele LED sunt mai puțin susceptibile de a produce luminozitate uniformă pe ecran.
Mulți au spus ca e insesizabilă această problemă, și nu e atât de gravă.
Modelele curbate sunt mai scumpe: un model LCD curbat de 65 cm, de exemplu, costă cu cateva sute de lei mai mult decât un model plat comparabil. Samsung și LG – cei doi producători majori care oferă televizoare cu ecran curbat – au abandonat conceptul, oferind doar unul sau două modele curbate în 2018.
Cu alte cuvinte: televizoarele curbate sunt în primul rând o declarație de modă extra-cost, fără a aduce beneficii apreciabile în calitatea imaginii. Majoritatea companiilor le elimină treptat.
Televizoare smart: cele mai multe sunt deja
Un număr tot mai mare de modele de tv-uri vin cu Wi-Fi încorporat pentru conectarea la serviciile bazate pe Internet, cum ar fi Netflix, pentru streaming video sau pentru a rula aplicații pentru a viziona programe de interes special, pentru a descărca filme la cerere, a juca jocuri sau chiar a posta pe Facebook. Cele mai recente modele pot chiar să caute conținut în cadrul serviciilor de streaming și să programeze în direct prin cablu și prin satelit.
Interfețele se îmbunătățesc în general. Vizio, LG și acum Samsung folosesc o bara de icoanițe la îndemână în partea de jos a ecranului. În timp ce majoritatea televizoarelor inteligente includ serviciile importante, cum ar fi Pandora, Hulu și Netflix, verificați dacă televizorul pe care îl cumpărați are opțiunile dorite.
În trecut, ați fi putut cumpăra un TV mai puțin costisitor și l-ați făcut inteligent cu un dispozitiv de streaming, cum ar fi un mini PC box. Dar în zilele noastre, este greu de gasit un televizor pentru sufragerie care nu este inteligent, chiar dacă aveți de gând pentru un model mic si ieftin. Aflați mai multe despre funcțiile și caracteristicile din ghidul nostru pentru televizoarele inteligente.
De subliniat: capacitatea inteligentă devine o caracteristică standard în televizoare, deci este mai puțin și mai puțin un factor în decizia dvs. de cumpărare.
Raportul contrastului
Raportul de contrast descrie gama de niveluri de luminozitate pe care un televizor pentru sufragerie le poate afișa. Raporturile mai bune de contrast prezintă umbre și nuanțe mai subtile și, prin urmare, mai multe detalii. Cu toate acestea, modul în care producătorii măsoară astfel de rapoarte variază foarte mult. Intr-adevar, caietul de sarcini a fost discreditat atat de mult incat, daca un agent de vanzari il foloseste ca punct de vanzare, trebuie sa cumparati in alta parte.
Folosim aceeași metodă pentru examinarea ratelor de contrast în toate televizoarele pe care le testăm, astfel încât să putem spune cât de bine se compară unul cu celălalt. Cu toate acestea, este mai bine să vă vedeți cum arată un televizor detaliile umbră, găsind un film cu scene întunecate și văzând cât de bine dezvăluie detaliile în umbra filmului Harry Potter, de exemplu. Experimentați cu luminozitatea, claritatea și alte setări ale imaginii TV înainte de a lua o judecată finală. (Sugestie: selectați modul “film” sau “cinema” de pe televizor.)
Sfaturi: puteți ignora specificațiile raportului de contrast ale producătorilor, deoarece acestea nu sunt comparabile între mărci.
Audio: Cumpărați un soundbar
Verificați ACEST ARTICOL pentru mai multe detalii legate de barele de sunet.
Chiar și cele mai bune și mai scumpe HDTV au un călcâi al lui Ahile: sunet mediocru. Este o consecință a designului elegant al panourilor plate – nu există suficient spațiu pentru difuzoarele mari care să producă sunet plin, bogat. Deci, aveți trei opțiuni: Utilizați căști (care vă pot face să parați antisocial), cumpărați un sistem de sunet surround (care poate fi un hassle pentru a configura și produce dezordine) sau pentru a obține un sunet.
Soundbars-urile sunt populare deoarece, cu 500 de lei sau mai puțin, pot îmbunătăți semnificativ experiența cinematografică și totuși pot fi instalate în câteva minute. Modelele mai noi sunt suficient de subțiri pentru a se potrivi sub un suport TV fără a bloca fundul imaginii. Cele mai multe pot fi montate și sub un televizor pentru sufragerie suspendat pe perete. Mai multe companii oferă, de asemenea, cutii de sunet sau standuri care pot aluneca sub un set.
Unele televizoare și bare de sunet acceptă, de asemenea, Dolby Atmos, un standard audio nou de la Dolby, care include sunetul de zgomot pentru o experiență mai bună de ascultare. În timp ce puteți obține efectul Atmos folosind difuzoarele în tavan, multe sonore au procesoare audio Atmos și difuzoare de ardere în sus, pentru a crea un sunet mai realist, care nu necesită plasarea mai multor difuzoare pe care le-ați avea cu 5.1 sau 7.1 Sunet ambiental.
Și nu vă faceți griji cu privire la aglomerația suplimentară a cablurilor. Aproape toate televizoarele curente au cel puțin un port HDMI cu capacitatea de retur audio (ARC). Această caracteristică HDMI standard vă permite să utilizați HDMI atât ca intrare, cât și ca ieșire audio, permițându-vă nu numai să trimiteți sunet la televizor de la dispozitivele media externe, dar și la bara de sunet. Această conexiune ARC înseamnă că obțineți un sunet excelent pentru toate dispozitivele dvs., fără un receptor special necesar.
Garanții extinse: salvați banii
Unul dintre cei mai mari generatori de venituri pentru magazinele electronice de tip big-box este garanția extinsă. De ce? Deoarece sunt atât de rar necesare, mai ales pentru un set LCD cu ecran plat. Majoritatea componentelor de pe un HDTV sunt remarcabil de rezistente; chiar și LED-urile folosite pentru a lumina imaginea sunt practic rezistente la șocuri.
Cu alte cuvinte: Economisiți-vă banii!
Recomandare cel mai bun televizor pentru sufragerie
Iată și două modele de televizor pentru sufragerie de apartamente.
Cum am spus la inceputul articolului, dacă amplasamentul unui televizor pentru sufragerie pe laterala camerei, un model FULL HD de 40 de inch este suficient și 50 de inch pentru modelele UHD. Dacă amplasamentul televizorului este pe lungimea camerei atunci 55 inch pentru Full HD si 65 inch ideal pentru televizoarele UHD. Noi recomandam 2 modele de televizoare de sufragerie cu rezolutie 4k.
Televizor LED Smart Android Philips
Un televizor cu calitate calitate superioara
Cele mai bune caracteristici:
- HDR 10
- Ambilight
- Rezoluție 4K
Un model de televizor 4K performant, imaginea arată splendid. Sigur, nu este cel mai ieftin televizor de sufragerie, însă prețul mai mare se datorează pentru componentele din interior, un procesor de imagine foarte performant. Este ideal și pentru aplicațiile smart, genul NETFLIX 4K, HboGO etc.
Funcția Ambilight a televizoarelor Philips asigură o imersiune mai mare.
Descriere
Televizor LED Smart Android Philips, 126 cm, 50PUS7303/12, 4K Ultra HD
- Ambilight. Duce emotia dincolo de ecran.
Cu Philips Ambilight, filmele si jocurile sunt mai captivante. Muzica primeste un spectacol de lumini. Iar ecranul va parea mai mare decat este. LED-urile inteligente de pe marginile televizorului proiecteaza culorile de pe ecran pe pereti si in camera, in timp real. Obtii iluminare ambientala perfect sincronizata. Si inca un motiv sa-ti iubesti televizorul.
- Procesor Philips P5. Indiferent de sursa, intotdeauna perfectiune.
Philips P5 Perfect Picture Engine ofera o imagine la fel de superba precum continutul care iti place. Detaliile au simtitor mai multa adancime. Culorile sunt vii, iar tonurile pielii arata natural. Contrastul este atat de clar incat vei simti toate detaliile. Iar miscarea este atat de lina, incat nu vei pierde niciodata din vedere mingea, indiferent de cat de rapid este jocul
- Asistent Google integrat. Continut si multe altele la indemana ta.
Controleaza televizorul Philips Android TV folosind vocea. Vrei sa incerci un joc, sa te uiti pe Netflix sau sa gasesti continut si aplicatii in Magazinul Google Play? Spune televizorului ce vrei. Poti chiar sa controlezi toate dispozitivele inteligente din locuinta compatibile cu Asistentul Google: de exemplu, poti sa reduci intensitatea luminilor sau sa setezi termostatul pentru seara de filme. Fara a te ridica de pe canapea.
- Ultra HD 4K. Imagini atat de clare incat te transpun in mijlocul actiunii.
Cu o rezolutie de patru ori mai mare decat rezolutia Full HD conventionala, Ultra HD iti aduce ecranul la viata cu peste 8 milioane de pixeli si tehnologia noastra unica de upscaling Ultra Resolution. Savureaza imagini imbunatatite indiferent de continutul original si beneficiaza de o imagine mai clara, cu adancime, contrast, miscare naturala si detalii vii de nivel superior.
- HDR Plus. Contrast, culori si claritate imbunatatite.
High Dynamic Range Plus este un nou standard video. Acesta redefineste divertismentul la domiciliu prin inovatii in ceea ce priveste contrastul si culoarea. Bucura-te de o experienta senzoriala care surprinde bogatia si insufletirea initiale, redand totusi cu acuratete intentia creatorului de continut. Rezultatul final? Aspecte esentiale mai stralucitoare, contrast mai bun, o gama mai larga de culori si detalii mai atractive ca niciodata.
- Micro Dimming Pro. Contrast inteligent pentru scene dinamice.
Micro Dimming Pro optimizeaza contrastul televizorului in functie de conditiile de iluminat din camera. In combinatie cu un software special care analizeaza imaginea in 6400 de sectiuni diferite, vei beneficia de contrast si calitate incredibile ale imaginii, avand parte de o experienta vizuala realista, indiferent daca este zi sau noapte.
- Procesor Quad Core si Android. Da frau liber continutului tau.
Procesorul Philips Quad Core intalneste puterea Android pentru a-ti oferi o experienta de joc captivanta. Iar avand Android pe televizor, vei naviga, vei lansa aplicatii si vei juca in mod super rapid, super intuitiv si super distractiv.
- Magazinul Google Play si galeria de aplicatii Philips. Si mai multe beneficii.
Treci dincolo de programele TV traditionale cu Magazinul Google Play si Galeria de aplicatii Philips. Beneficiaza de nenumarate filme, televiziune, muzica, aplicatii si jocuri online. Si mai multe beneficii.
Păreri PRO:
- rezoluție 4k
- imagini superbe
- contrast bun
- procesor puternic pentru aplicații
- Netflix 4K arată și funcționează foarte bine
Păreri CONTRA:
- prețul deocamdată cam mare
Televizor LED Smart Samsung pentru sufragerie
Un televizor foarte bun recomandat pentru o sufragerie
Cele mai bune caracteristici:
- HDR 10+
- HLG
- Netflix preinstalat
- Screen Mirroring
- Asisten Vocal
- Youtube
O alternativă foarte bună la cel recomandat anterior. Acest model este ceva mai ieftin, însă fără compromisuri. Imaginile arată excelent pe acest televizor recomandat pentru sufragerie. Contrastul dinamic arată foarte bine la acest model. Culori foarte vii bine redate pe acest panou. Designul exterior este și el foarte elegant și bine realizat.
Descriere
Televizor LED Smart Samsung, 138 cm, 55RU7402, 4K Ultra HD
Culoare dinamica, continut puternic
Dynamic Crystal Color, imagini ca-n realitate
Lasa-te cuprins de imagine cu un miliard de nuante de culoare. Dynamic Crystal Color ofera variatii de culori naturale, astfel incat sa poti vedea toate detaliile. Procesor UHD, ofera o calitate superioara imaginii. Calitatea imaginii care te impresioneaza, realizata de un singur chip care controleaza culoarea, optimizeaza contrastul si controleaza HDR.
Procesor UHD, ofera o calitate superioara imaginii.
Calitatea imaginii care te impresioneaza, realizata de un singur chip care controleaza culoarea, optimizeaza contrastul si controleaza HDR.
Rezolutie 4K UHD
Bucura-te de imagini clare cu televizorul 4K UHD care are de 4 ori mai multi pixeli decat televizorul FHD. UHD Dimming
Bucura-te de culori, de claritate si de nivelurile de contrast optimizate pentru tine.
Cu HDR, vezi mai multe detalii
High-Dynamic Range mareste luminozitatea televizorului, astfel incat te poti bucura de un spectru imens de culori si detalii vizuale, chiar si in cele mai intunecate scene.
Sofisticat si elegant
Clean Cable Solution
Urmeaza trei pasi simpli pentru a te asigura ca vezi televizorul fara cabluri dezordonate.
Design subtire
Designul subtire adauga o nuanta de eleganta si finete spatiului tau. Atunci cand ecranul cu rezolutie UHD prinde viata, cadrul se contopeste discret cu fundalul, in timp ce ochii tai se concentreaza pe actiune.
Smart Hub & One Remote
Televizorul devine si mai inteligent cu Smart Hub si One Remote. Tot continutul dorit la o apasare de buton, de pe set-top box pe consola, in aplicatii si live TV. Ai nevoie de o singura telecomanda.
* Imaginile reprezinta o simulare si au caracter informativ. Aspectul, designul si specificatiile care nu afecteaza performanta produsului pot fi modificate fara notificare prealabila. ** Unele caracteristici si functii furnizate de dispozitivele conectate ar putea sa nu fie acceptate sau sa aiba limite de utilizare.
Asistentul tau a sosit. Spune „Salut, Bixby!”
Poti chiar sa comunici cu televizorul Samsung UHD. Bixby este mai mult decat un simplu asistent pentru TV Doar intreaba si primesti mai mult.
SmartThings pentru casa ta inteligenta
O locuinta cu adevarat inteligenta, acomodata vietii tale. Avand Samsung SmartThings integrat, televizorul Samsung UHD te poate conecta cu dispozitivele si senzorii IoT. Poti aprinde lumina, verifica frigiderul si chiar sa controlezi aspiratorul inteligent.
Mai multe conexiuni
Televizorul Samsung UHD poate fi punctul central al unui stil de viata nou, mult mai simplificat si mai conectat. Se conecteaza cu difuzoare sau dispozitive mobile – chiar si apartinand altor marci.
Airplay 2
Televizorul Samsung UHD accepta dispozitive Apple pentru prima data. Cu AirPlay 2 integrat poti face streaming sau sharing de consinut continut de pe dispozitivele Apple pe ecranul mare. Vizualizeaza continutul de pe iPhone, iPad sau Mac pe televizorul tau.
* Imaginile reprezinta o simulare si au caracter informativ.
** Disponibilitatea anumitor functionalitati si GUI pot varia in functie de regiune.
*** Serviciul poate fi lansat ulterior lansarii noii game Samsung UHD TV, iar disponibilitatea poate varia in functie de regiune.
Păreri PRO:
- contrast foarte bun
- culori vii spectaculoase
- design subțire
- suportă HDR 10+
- preț ieftin
- procesor de imagine performant
- Netflix preinstalat
Păreri CONTRA:
- nimic